Átigazolás: légiós- és NB I-es körkép – ők válthatnak még ma

Vágólapra másolva!
2015.08.31. 14:53
Zár a magyar, a spanyol, a német, az olasz és a francia piac, s bár az angoloknak még van egy napjuk, megnéztük, kik azok, akik válthatnak hétfőn.

LÉGIÓSAINK LÉGIÓSAINK

Szalai Ádám a Hoffenheimben nem játszott eddig egyetlen percet sem a német Bundesliga 2015–2016-os idényében. A magyar válogatott centerét a Mainzcal hozták hírbe, valamint információink szerint az egyik görög klubnál is szóba került a neve. Azt nem tudjuk, pontosan melyik csapatról van szó, de például a PAOK-nál biztosan jól emlékeznek rá, hiszen 2013-ban a Schalke az ő két góljának is köszönhetően búcsúztatta a BL-selejtezőben a szaloniki gárdát.

Stieber Zoltánt nemrég a másodosztályú Kaiserslauternnel boronálták össze, mire közösségi oldalán azt üzente, „Csak a HSV!" – tehát Hamburgban képzeli el a jövőt, a HSV híveit szeretné boldoggá tenni. Ezt követően a válogatott középpályás gólt szerzett a Cagliari elleni felkészülési meccsen, amiért edzője, Bruno Labbadia megdicsérte. A szakember hangsúlyozta, ugyanakkora esélye van a játékosnak a csapatba kerülésre, mint társainak. Ezek után a hétvégi bajnokira, majd egy héttel később sem nevezték, ahogy Szalait sem .

Vanczák Vilmos immár a külföldön keveset játszó válogatott futballisták közé tartozik. A svájci Sion korábbi alapembere esetében is logikus lenne a váltás, de klubja nem akarja elengedni.

Légiósaink közül Tőzsér Dániel helyzete megoldódott, a középpályás aláírt a londoni QPR-hoz. Vadócz Krisztiánnak, Bajner Bálintnak és Stieber Andrásnak továbbra sincs csapata, ám egyiküket sem sürgeti az idő, ugyanis szabadon igazolhatók.

NB I

Beszámoltunk róla, hogy a Videoton még ma megválhat több légiósától, úgy tudjuk, hogy köztük van az előző klubigazgató, Burcsa Győző két téli szerzeménye, a holland Kees Luijckx és a francia Rémi Maréval. Ugyanakkor Szekeres Adrián a héten már újra az együttessel edzhet, valamint egy csatár érkezésére lehet számítani. Kérdés, mi lesz a szerződéshosszabbítást korábban elutasító, egy év múlva lejáró megállapodású, legutóbb kölcsönben Felcsúton játszó Kleinheisler Lászlóval.

A Ferencváros szerződtetheti Otigba Kennethet. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója korábban elmondta, mindenképpen szeretnének középhátvédet igazolni. Újpesten a védelembe érkezhet még erősítés, valamint Csiki Norbert feltűnhet még, ő is a lilák kiszemeltje volt.

Békéscsabán a brazil Fabio és az ukrán Aleksz Svedjuk sem számít már légiósnak, mindkettő megkapta a magyar állampolgárságot, így aláírhat Andrea Mancini. A DVTK sportigazgatója, Árki Gábor érdeklődésünkre elmondta, nem zárható ki, hogy további változások is lesznek a keretben.

Debrecenben ha lesz is mozgás, inkább egy-két játékos elengedése, kölcsönadása várható – azok közül, akik kevesebb szerepet kapnak. Az MTK-tól távozhat Mervó Bence, akit megkeresett a Palermo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik