HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.21 22:29 Frissítve: 2018.08.21 22:33

Argentína: Scaloni nem tudja, mi lesz a Messi-sztori vége

Mint beszámoltunk róla, a várakozásoknak megfelelően Lionel Messi nem került be az argentin labdarúgó-válogatott legfrissebb keretébe. Keddi sajtótájékoztatóján Lionel Scaloni megbízott szövetségi kapitány egyértelművé tette: a döntés rövid távra érvényes, Messi nem mondta le a válogatottságot, de azt ő sem tudja, hogy a világklasszis játszik-e még valaha a nemzeti csapatban.

HIRDETÉS
Lionel Messi és az akkor még pályaedző Lionel Scaloni a nyári vb előtti egyik utolsó válogatott edzésen (Fotó: AFP)

 

„Beszéltem Messivel, és csak ezt követően állítottam össze a listámat – mondta Lionel Scaloni.Őszintén szólva semmiben sem maradtunk azt illetően, mi lesz a későbbiekben. Mindannyian pontosan tudjuk, mit jelképez Messi Argentína és a válogatott számára. Egyetlen edző helyzetét sem könnyíti meg, ha Messi nem áll a rendelkezésére. Részemről is ostobaság lenne, ha arról győzködném, hogy maradjon csak Barcelonában, ne jöjjön közénk... A kapcsolatunk jó, az említett beszélgetés jó volt, a neve erre a listára nem került fel, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Más rutinos játékosok sincsenek ott a keretben – hiányzik például Ángel Di María, Sergio Agüero és Nicolás Otamendi.

„Nekem egyetlen játékos sem mondott olyat, hogy többé nem akar válogatott lenni – folytatta Scaloni. – A többségükkel egyeztettem, mindannyian a rendelkezésemre állnak. Az viszont világos, hogy szükség van frissítésre, eljött az újjáépítés ideje, és akiket most beválogattunk, órási lehetőségeket rejtenek magukban.”

Az Egyesült Államokba utazó argentin válogatott szeptember 7-én Los Angelesben Guatemalával, majd 11-én East Rutherfordban Kolumbiával játszik felkészülési mérkőzést.

Messi 128 válogatott mérkőzésen 65 gólt szerzett, és a vártnál korábbi vb-búcsú – 4–3-as vereség a későbbi világbajnok franciák elleni nyolcaddöntőben –, az újabb diadal elmaradása után sokan biztosra veszik: többé nem lesz válogatott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 21:39:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Folytatódik a cselgáncs-vb, a motorosok az Aragóniai Nagydíjra edzenek.

2018.09.17 23:25:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az ellenfél tizenegyesénél kapusukat félreállították, hogy a vetélytárs rúgója akadálytalanul vethesse ki rájuk megérdemelt büntetésüket, a kapott gólt.

2018.09.14 08:44:37

Minden más foci BORBOLA BENCE

„Erwin imádta a munkáját, éjt nappallá téve csak a magyar válogatottról beszélt.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS