Argentína: Sabella szerdán lemond, Martino követheti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 00:07
Helyi sajtóhírek szerint az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Alejandro Sabella szerdán hivatalosan is bejelenti távozását. A világbajnoki ezüstérmes szakvezetőt a Barcelona korábbi trénere, Gerardo Martino követheti a nemzeti csapat élén.

Az albicelestét 2011 óta irányító szakvezető menedzsere, Eugenio López már a brazíliai világbajnokság idején elárulta, hogy ügyfele távozik a posztról. Az ügynök által elmondottakat Sabella hamarosan megerősítheti, hiszen az argentin szövetség tájékoztatása szerint szerdán magyar idő szerint 21 órától sajtótájékoztatót tart. Eugenio López már a brazíliai világbajnokság idején elárulta, hogy ügyfele távozik a posztról. Az ügynök által elmondottakat Sabella hamarosan megerősítheti, hiszen az argentin szövetség tájékoztatása szerint szerdán magyar idő szerint 21 órától sajtótájékoztatót tart.

A Lionel Messiéket vb-döntőbe vezető tréner távozása esetén a Barcelona korábbi vezetőedzője, Gerardo Martino veheti át a dél-amerikai együttes irányítását. A spanyol bajnoki ezüstérmes szakvezető egy idényen át irányította a katalánokat, de a legutóbbi szezon végén a felek közös megegyezéssel felbontották a szerződését.

Martino mellett José Pékerman, Miguel Ángel Russo, Diego Simeone és Ramón Díaz nevét is bedobta az argentin sajtó, mint lehetséges utód, de alighanem „Tatára” esik a szövetség választása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik