nemzetisport.hu 2017.06.20 10:30 Frissítve: 2017.06.20 11:09

Argentína: Dani Alves egy barom, CR egy állat – Maradona

Nehezen viselte a Dani Alvestől kapott kritikát Diego Maradona, aki viszontválaszában gyenge szélsőnek titulálta a Juventus brazil labdarúgóját. Az új argentin szövetségi kapitányt, Jorge Sampaolit sem kímélte, szerinte semmivel sem jobb, mint a közelmúltban menesztett elődje. Cristiano Ronaldót tiszteli, és örülne, ha argentin válogatott lehetne.

maradona629
Maradona még mindig inkább Messit szereti (Fotó: AFP)

 

Diego Maradona nagyon megharagudott Dani Alvesre, a Juventus labdarúgója ugyanis tiszteletlenül beszélt a korábbi argentin világbajnokról. A brazil egyrészt kijelentette, hogy Lionel Messi sokkal jobb játékos Maradonánál, elég csak az Aranylabdák számát megnézni, másrészt úgy vélekedett, egy olyan embert nem szabadna példaképnek állítani a fiatalok elé, aki csalással, egy kézzel szerzett góllal segítette válogatottját világbajnoki címhez.

Maradona nem késlekedett a válasszal: „Ez egy barom! Könnyen beszél, mert a pálya olyan részén játszik, ahol nem kell futballozni. Amikor meg kellene, akkor huszonnyolc beadásából csak négy a pontos. Cafú és Maicon voltak az igazi szélsők, nem ő” – üzente.

Az argentin világklasszis az egyik hazai sportcsatornán (TYC Sports) úgy nyilatkozott, sajnálja, hogy Cristiano Ronaldo nem argentin, mert Messivel együtt a világ legjobbjává tehetné a válogatottat. „Cristiano egy állat, bárcsak argentin lenne. Bár én még mindig inkább Messit szeretem, mert ő élvezi a focit.”

Ha már így belelendült, a jelenlegi szövetségi kapitányról, Jorge Sampaoliról is kifejtette markáns véleményét. Szerinte az új szakember semmivel nem tud többet, mint megbukott elődje, Edgardo Bauza. Úgy vélekedett, ha Sampaoli a chilei válogatott szövetségi kapitányaként nem győzte volna le Argentínát a 2015-ös Copa América döntőjében, még a saját családja sem tudna arról, hogy ki ő.

De azt sem titkolta el, személyes problémái is vannak Sampaolival, aki tavaly, még a Sevilla edzőjeként megígérte neki, segít összehozni egy helyi búcsúztatást, emlékezve arra, hogy Maradona az 1992–1993-as szezonban a klub színeiben is szerepelt. „Jött a válogatott ajánlata, és soha többet nem keresett” – panaszkodott Maradona.

Szakmai aggályai között megemlítette, hogy Sergio Agüero nem került be a legutóbbi argentin keretbe. „Ő képes nagyobb sebességet adni a csapatnak, vibrálást hoz a játékba” – mondta egykori vejéről.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.20 15:00:22

Minden más foci nemzetisport.hu

Volt, aki számolatlanul szórta a gólokat a Real utánpótlásában, s olyan is, akit az új Fabregasnak tartottak.

2017.10.20 09:02:56

Minden más foci BABJÁK BENCE (Maribor)

Zlatko Zahovic elismerte, a Videoton a nyáron valóban szerződtette volna a fiát.

2017.10.19 15:59:24

Minden más foci nemzetisport.hu

A marosvásárhelyi születésű szakember már az első edzésen tudta, hogy gyémántra lelt.

2017.10.16 23:22:12

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A felvetődő lehetőségek idején rosszkor volt jó helyen.

2017.10.13 11:15:31

Minden más foci PIETSCH TIBOR beszélgetése Dunaszerdahelyen

„A szlovák élvonalban van egy csapat, amely sokkal inkább magyar, mint szlovák, és ezt éreztetik is velünk.”