Argentína: bemutatták az új szövetségi kapitányt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 08:10
null
Claudio Tapia elnök és Jorge Sampaoli (Fotó: AFP)
Végleg eldőlt, hogy Jorge Sampaoli lesz az argentin labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A Chilével 2015-ben Copát nyerő, 57 éves szakember ötéves szerződést írt alá.

 

Hetek óta tudni lehetett, hogy Sampaoli a legnagyobb esélyes az április elején menesztett Edgardo Bauza posztjára, eddigi klubja, a Sevilla egy héttel ezelőtt jelezte, hogy megegyezett az argentin szövetséggel az elengedésének feltételeiről.

„Ez egy valóra vált álom, amire már hosszú ideje vágytam. Köszönöm Claudio Tapia elnök türelmét. A szerződésem a 2022-es világbajnokság végéig szól, remélem, tudok tenni valami nagyon fontosat az argentin emberekért” – nyilatkozta Sampaoli.

„Olyan csapatot kell építenünk, amely tiszteletben tartja az argentin futballtörténelmet. Jelenleg több mint száz játékost figyelünk, szeretnénk, ha a legjobbak öltenék magukra a válogatott mezét. Sok alkalmas emberrel vagyok körülvéve, ez a válogatott nem egy csoport játékosból, hanem negyvenmillió argentinból áll” – tette hozzá Sampaoli, aki tudja, nehéz időkben veszi át az irányítást.

Argentína 14 forduló után 22 ponttal csupán az ötödik helyen áll a 2018-as világbajnoki selejtezők dél-amerikai csoportjában, és harcolnia kell, hogy egyáltalán kijusson a jövő évi eseményre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik