Argentína: megegyeztek, megvan az új kapitány!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 15:04
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi idényében negyedik helyen végző Sevilla a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett az argentin szövetséggel (AFA) Jorge Sampaoli elengedésének feltételeiről, így az 57 esztendős szakember hazája válogatottjának szövetségi kapitányaként folytatja edzői pályafutását.

A Sevilla nem hozta nyilvánosságra, hogy az AFA mennyi pénzt fizet a chilei válogatottal 2015-ben Copa Américát nyerő szakvezetőért, de Pepe Castro, az andalúziai klub elnöke korábban azt mondta, hogy Sampaoli kivásárlási ára másfél millió euró.Pepe Castro, az andalúziai klub elnöke korábban azt mondta, hogy Sampaoli kivásárlási ára másfél millió euró.

A mérkőzések alatt ezer fokon égő tréner egy héttel ezelőtt kijelentette, most, hogy elérte céljait a Sevillával – amely negyedik helyével kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulást – szeretne leülni hazája kispadjára.

„Úgy érzem, hogy mennem kell a hazám hívó szavára. Egy fejezet lezárul, egy új pedig elkezdődik, erre nem is számítottam, de argentinként nem utasíthatom vissza az ajánlatot” – mondta Sampaoli.

Hernan Sisto, az ESPN munkatársa szerdán arról számolt be, hogy az AFA június elsején hivatalosan is bemutatja az új kapitányt. Ez az információ egybecseng a Sevilla honlapján megjelent közleménnyel, mely szerint jövő hét csütörtökig minden dokumentumot aláírnak a felek.

Az előző szövetségi kapitányt, Edgardo Bauzát áprilisban menesztették, mivel az együttes nem szerepelt jól a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában. A legutóbbi vb-n ezüstérmes argentinok 14 fordulót követően csak a pótselejtezőt érő ötödik helyen állnak.

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik