Aranylabda: Unalmas lenne, ha újra C. Ronaldo nyerne… - Müller

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.02. 16:31
null
Müller nem rajong az ötletért, hogy ismét C. Ronaldo kapja az Aranylabdát (Fotó: Reuters)
Thomas Müller, a Bayern München labdarúgója szerint „unalmas” lenne, ha 2013 után 2014-ben is Cristiano Ronaldo kapná az Aranylabdát.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfőn három főre szűkítette a 2014-es Aranylabda elnyerésére esélyes játékosok névsorát. A legrangosabb egyéni díjra a papírformának megfelelően a négyszeres aranylabdás Lionel Messi, a kétszeres győztes, „címvédő” Cristiano Ronaldo, valamint a világbajnok német válogatott kiváló kapusa, Manuel Neuer esélyes.

Bár előzetesen sokan úgy gondolták, Thomas Müller is a legjobb három közé kerülhet, a támadó végül kimaradt a végső esélyesek köréből. A Bayern München játékosa úgy véli, nem lenne igazságos, ha – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét Ronaldo lenne az aranylabdás.

„Unalmas lenne, ha újra Ronaldo nyerne, mert ebben az esetben megkérdőjelezhető lenne a döntés – mondta Müller. – Neuer jobb választás lenne, hiszen világbajnok lett, és egyébként is briliáns volt, de Robben is elképesztő formában futballozott.”

„Vannak más német futballisták is, akik megérdemelnék, de erről már elmondtam a véleményemet. Nekem nem túlságosan fontosak ezek az egyéni elismerések, én csapatembernek gondolom magam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik