Aranylabda 2015: Mascherano, Müller, Pogba, Benzema és Robben is lett első

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.11. 21:04
null
Cristiano Ronaldo szerint Karim Benzema volt 2015 legjobb futballistája (Fotó: Action Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) közzétette a csapatkapitányok, a szövetségi kapitányok és a média képviselőinek Aranylabda-szavazatait. Mint ismert, Lionel Messi meggyőző fölénnyel söpörte be karrierje ötödik trófeáját, de minden évben vannak érdekes voksok, mint ezúttal is – most ezek közül szemezgettünk.

 

Az nagyjából nyílt titok, hogy Messi és Cristiano Ronaldo a saját esélyeit nem rontja, és ezúttal is csak csapattársat választott az első háromba (Luis Suárez, Neymar, Andrés Iniesta, illetve Karim Benzema, James Rodríguez, Gareth Bale).

Az sem meglepő, ha egy országban nem az első számú futballista a csapatkapitány, akkor azért megy „haza" szavazat, Vincent Kompanynál (Belgium) Eden Hazard, Bastian Schweinsteigernél (Németország) Manuel Neuer, Ashley Williamsnél (Wales) pedig Gareth Bale végzett az első helyen.

Az már valamivel meglepőbb, hogy a pakisztáni szövetségi kapitány, Mohammed al-Samlan Arjen Robbent látta az esztendő legjobbjának, de szép számmal kapott szavazatot Robert Lewandowski, Yaya Touré és Javier Mascherano is.

Elszórtan volt még Paul Pogba-megfejtés a vanuatui cséká Masauvakalo Fenedytől, Alexis Sánchez-voks az amerikai szamoai mester Mana'O Larrytől, a dominikai Shane Marshall pedig Sergio Agüerót látta a legjobbnak. A mianmari Zeise Gerd és a togói Tom Saintfiet egyaránt Kevin De Bruyne-nel kezdődő listát adott le, de Thomas Müller is tűnt fel első helyen.

Az olaszok ezzel szemben edzői és csapatkapitányi szinten az ellen tiltakoztak, hogy Gianluigi Buffon nem került be a legjobb 59-be, de spanyol csapatkapitányi voks sem érkezett az ankéton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik