Aranylabda 2015: tiltakoztak az olaszok, ezért nem szavaztak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.11. 21:28
Az olasz labdarúgó-válogatott szavazásra jogosult képviselői, Antonio Conte szövetségi kapitány és Gianluigi Buffon csapatkapitány sem adott le szavazatot a 2015-ös FIFA év játékosára a zürichi Aranylabda-gálát megelőzően.

A Sky Sport értesülései szerint Conte és Buffon tüntetésből nem szavazott, méghozzá az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) döntése értelmében. Az olaszok azért nem voksoltak, mert így tiltakoztak az ellen a döntés ellen, hogy a Juventusszal bajnoki címet, Olasz Kupát és Szuperkupát nyerő, valamint a Bajnokok Ligája fináléjába jutó Gianluigi Buffon nem kapott helyet az első körben kiadott, ötvenkilenc nevet magába foglaló Aranylabda-jelöltek listáján.mert így tiltakoztak az ellen a döntés ellen, hogy a Juventusszal bajnoki címet, Olasz Kupát és Szuperkupát nyerő, valamint a Bajnokok Ligája fináléjába jutó Gianluigi Buffon nem kapott helyet az első körben kiadott, ötvenkilenc nevet magába foglaló Aranylabda-jelöltek listáján.

Olasz részről egyedül a médiumokat képviselő Paolo Condo voksolt, ő Lionel Messit, Robert Lewandowskit és Neymart találta az év három legjobb labdarúgójának.

A 2015-ös FIFA-Aranylabda-gálán Lionel Messit választották meg az év legjobb labdarúgójának, az argentinnak karrierje során ez már az ötödik diadala volt.

Az Aranylabda-gála érdekes szavazatairól itt, a magyar képviselők döntéséről itt olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik