Aranylabda: „A valaha volt legjobbak közé akarok tartozni” - CR

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.12. 21:31
null
A diadal pillanata (Fotó: Reuters)
Cristiano Ronaldo immár harmadszor vehette át az Aranylabdát, és ezzel még följebb lépett a futballisták képzeletbeli örökranglistáján – saját bevallása szerint is a valaha volt legjobbak közé akar tartozni a Real Madrid portugál világklasszisa.

„Szeretném megköszönni mindenkinek, aki rám szavazott. Elképesztő év volt. Szeretném folytatni a megkezdett munkámat, szeretnék fejlődni és jobb lenni minden eltelt évvel. Sosem hittem volna, hogy háromszor is haza tudom vinni ezt a díjat. A valaha volt legjobbak közé akarok tartozni” – kezdte a köszönetnyilvánítást Cristiano Ronaldo, aki Alfredo Di Stéfano (1957, 1959), Raymond Kopa (1958), Luís Figo (2000), Ronaldo (2002) és Fabio Cannavaro (2006), no meg önmaga (2013) után a nyolcadik Aranylabdát „vitte” a Real Madridhoz. A nyolcadik Aranylabdával a Real Madrid beérte a Juventust és az AC Milant, de a vonatkozó örökranglista élén tízzel a Barcelona áll a klubok közül.

„Ha visszagondolok az első alkalomra, amikor meghívtak, a legmerészebb álmaimban sem képzeltem volna, hogy ennyiszer megismétlődik ez a jelenetsor. Minden alkalommal nagyszerű a visszatérés erre a gálára. Ráadásul azzal, hogy a fiam, Cristiano egyre jobban megérti, mi történik itt, és miért vagyok én itt, annál különlegesebbé válik minden elismerés, amit kapok” – folytatta az immár háromszoros aranylabdás CR, aki a szavazatok 37.66 százalékával diadalmaskodott Lionel Messi (15.76) és Manuel Neuer (15.72) előtt.

Nagyszerű siker ez így is nekem, különleges élmény volt a díjátadó gálán szerepelni. De egy kapusnak mindig nehéz dolga van a támadókkal szemben. Semmi gond nincs az eredménnyel, ezzel együtt tudok élni. Egyébként is csapatjátékos vagyok – és én lettem világbajnok. Hihetetlen évet zártam, rengeteg sikert ünnepelhettem” – vélekedett a harmadik helyen végző Neuer.

„Az elmúlt év legnagyobb pillanata az volt, amikor világbajnoki döntőben játszhattam. Sajnálom, hogy nem nyertünk, de az a meccs a múlt, magam mögött kell hagynom, és a jövőre koncentrálni” – mondta Messi, aki meglehetősen szűkszavú volt a vegyes zónában. Az argentin világklasszis és Cristiano Ronaldo kölcsönösen nem szavaztak egymásra a voksolás során, viszont érdekes módon Messi a legjobb edzők közé jelölte José Mourinhót.

„Mourinho nagyszerű edző, nem az számít, hogy emberileg szimpatikus-e, vagy sem. Kétség sem férhet hozzá, hogy kiváló szakember” – indokolt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik