Aranylabda: Lahm helyett CR, megváltoztattak egy szavazatot?

Vágólapra másolva!
2015.01.15. 15:26
null
Herrera állítása szerint nem a végső győztesre voksolt az első helyen (Fotó: Action Images)
Miguel Herrera, a mexikói válogatott szövetségi kapitánya azt állítja, az Aranylabda-szavazáson Philipp Lahmot jelölte meg az első helyen, a FIFA szavazatösszesítőjében viszont ez másképp jelent meg.

 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) az Aranylabda-gála estéjén tette közzé a szövetségi kapitányok és csapatkapitányok szavazatait, s Herrera neve mellett a Cristiano Ronaldo, Philipp Lahm, Toni Kroos hármas szerepelt. Az első helyezett öt, a második három, a harmadik egy pontot kapott.

Mint ismert, az Aranylabda-szavazáson magabiztos fölénnyel Cristiano Ronaldo végzett az első helyen, így ha meg is változott Herrera szavazata, a végeredményt ez nem befolyásolta. A portugált Lionel Messi és Manuel Neuer követte, míg Lahm a hatodik lett, Kroos pedig a kilencedik.

Herrera az ESPN Deportesnek árulta el, hogy nem a saját sorrendjét látta viszont a FIFA összesítő listájában.

„Ronaldo és Messi teljesen más dimenziót képvisel a futballban, de én első helyen Philipp Lahmra szavaztam. A portugál és az argentin játéka a legnagyobb show a mai labdarúgásban, ám úgy éreztem, hogy az Aranylabdát egy német játékos érdemelte volna. Neuernek nagyszerű világbajnoksága volt, de számomra Lahm meghatározóbb volt.”

Miguel Herrera a 2014-es vb-n Mexikó válogatottját a legjobb tizenhat közé vezette, ahol a későbbi bronzérmes Hollandiától szenvedtek vereséget.

Nem a mexikói szakember volt az egyetlen, aki panaszkodott a leadott szavazata miatt. Arda Turan, az Atlético Madrid középpályása, a török válogatott csapatkapitánya arról panaszkodott, hogy madridi edzőjét, Diego Simeonét jelölte meg első helyen, nem José Mourinhót, ahogy az a hivatalos kiadásban megjelent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik