HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.12.03 23:24 Frissítve: 2018.12.03 23:46

Aranylabda 2018: Megtisztelő és különleges itt állni – Luka Modric

Amint beszámoltunk róla, Luka Modric nyerte meg az Aranylabdát az idén, és a horvát vb-ezüstérmes középpályás köszönőbeszédében elárulta, gyerekként arról álmodozott, hogy egy nagy csapatban szerepeljen.

 

Luka Modric az első horvát játékos és az első, aki megtörte a Lionel Messi, Cristiano Ronaldo páros 2008 óta tartó dominanciáját az Aranylabda-szavazáson.

„Egyedi és különleges érzés ezen a voksoláson az élen végezni, hihetetlen büszke vagyok, és nagy megtiszteltetés, hogy itt állhatok. Szeretném mindenkinek megköszönni, aki segített, hogy idáig eljuthassak ma: a csapattársaimnak, és edzőimnek a Real Madridnál és a horvát válogatottnál” – fogalmazott az újdonsült aranylabdás.

„Gyerekként arról álmodtam, hogy a világ egyik legnagyobb csapatában játszhassak és trófeákat nyerjek. Kitüntetés, hogy aranylabdásként ilyen elit társaságba kerültem. Nyilván meg kell szoknom, hogy azok közé a kevesek közé tartozom mától, akik Aranylabdát nyertek, de azt már tudom, hogy remek érzés, hogy ennek a csoportnak a tagja lehetek” – folytatta a 33 éves horvát kiválóság.

„Egész pályafutásom során mindig is megértettem és tisztában voltam vele, hogy a kemény munka, az állhatatosság és az, hogy hiszek magamban, képezik az alapját annak, hogy a bennem rejlő tehetséget ki tudjam hozni. Van egy mondás: a legjobb út soha nem könnyű. Nekem nem volt az. Ezért meg kellett ragadnom a lehetőségeimet” – mondta Modric, aki kitért arra is, hogy számára komoly váltás volt, amikor a középpályán mélyebbre került.

„Ez a pozícióváltás jelentős fejlődést eredményezett a játékomban. Miután visszavontabban kezdtem játszani, elkezdtem sokkal többet látni a pályából, sokkal jobban kifejezhettem a játékomban rejlő kreativitást. A Tottenhamnél töltött második szezonom során kerültem hátrébb a középpályán, és sokkal jobban éreztem magam” – idézte fel Modric, mire is gondolt, amikor a lehetőségei kihasználásáról beszélt.

2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.

2019.03.18 18:36:13

Minden más foci nemzetisport.hu

Döntőbe juthat a Csíkszereda, az életben maradásért játszik az Újpest és a Volán.