Arany-kupa: Jones és Dempsey elődöntőbe lőtte az Egyesült Államokat

Vágólapra másolva!
2011.06.19. 23:14
Címkék
Honduras és Mexikó után az Egyesült Államok labdarúgócsapata is bejutott az Arany-kupa elődöntőjébe, miután 2–0-s győzelmet aratott Jamaica ellen a washingtoni RFK Stadionban.

Az amerikai válogatott az első félidőben is irányítani tudta már a játékot, bár az első ziccer a jamaicaiak előtt adódott a 4. percben: Ryan Johnson lövését Tim Howard védte, majd Luton Shelton fölé rúgta a kipattanót, pedig Howard már tehetetlen volt.

A helyzetet amerikai mezőnyfölény meddő volt, ráadásul Bob Bradley elvesztette a sérülést szenvedő éket, Jozy Altidore-t is.

Az áttörést a 49. percben Jermaine Jones lövése hozta meg: a korábban a német válogatottban is szereplő középpályás távolról lőtt, kísérlete egy védőn megpattanva jutott a hálóba.

Innen már egyértelmű volt az amerikai fölény: Clint Dempsey fejesét Rickettsnek kellett kitolnia, majd a 67. percben az egyedül kiugró Jonest Jermaine Taylor egy hátulról indított becsúszással állította meg – piros lapért cserébe. A 80. percben aztán egy Agudelo-Donovan akció végén Dempsey beállította a végeredményt – az Egyesült Államok ellenfele az elődöntőben Panama vagy El Salvador lesz, a másik ágon Honduras–Mexikó.

CONCACAF ARANY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Jamaica–Egyesült Államok 0–2 (J. Jones49., Dempsey 80.)
KÉSŐBB
Panama–El Salvador
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik