Arany-kupa: a házigazda sikerével zárult a torna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.27. 07:05
null
Nagy volt az amerikai öröm a döntő után (Fotó: AFP)
A CONCACAF-zóna (Észak- és Közép-Amerika, valamint a karibi térség) labdarúgó-válogatottjainak kontinenstornája, az Arany-kupa a házigazda Egyesült Államok győzelmével ért véget: az amerikai válogatott a döntőben Jozy Altidore és Jordan Morris góljával 2–1-re legyőzte Jamaicát – 63 032 néző előtt.

Jürgen Klinsmann novemberi távozása óta szárnyal az Egyesült Államok labdarúgócsapata, azóta 14 meccset vívott meg veretlenül, és kétség sem férhet hozzá, hogy teljesen megérdemelten nyerte meg a hazai rendezésű Arany-kupát – immár hatodszor (amivel 6–7-re áll a Mexikó elleni különversenyben).

Bruce Arena együttese a Jamaica elleni finálé első félidejének utolsó percében szerezte meg a vezetést Jozy Altidore remek szabadrúgásgóljával, és bár erre még válaszolni tudtak a jamaicaiak a második játékrészben, a Seattle Sounders fiatal támadója, a harmadmagával gólkirályi címet is szerző Jordan Morris a 88. percben nagyszerűen helyezett labdával eldöntötte a meccs, egyben a trófea sorsát (2–1).

Jamaica a második Arany-kupa-döntőjét is elveszítette – az előző, 2015-ös kiírásban Mexikó győzte le 3–1-re a fináléban.

Bruce Arena már 84 győzelmet számlál az amerikai válogatott kispadján, amivel a hetedik helyre jött fel az ugyanazon válogatott élén legtöbb győzelmet jegyző szövetségi kapitányok örökrangsorában, amelyet Joachim Löw (102) vezet immár egyedül.

14. ARANY-KUPA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
DÖNTŐ
Egyesült Államok–Jamaica 2–1
(Altidore 45., J. Morris 88., ill. J. Watson 50.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik