Anglia: Lampard vadonatúj csapatban folytatja - hivatalos

Vágólapra másolva!
2014.07.24. 17:18
null
Frank Lampard már új csapata színeivel pózol
Frank Lampard két évre szóló szerződést kötött az MLS-ben (Major League Soccer) érdekelt New York City FC-vel – jelentette be az Egyesült Államok első számú profi labdarúgóligájában 2015-ben debütáló klub.

 

„New York minden szempontból ideális számomra, nagyon izgalmas időszaknak nézek elébe – fogalmazott Frank Lampard. – Fantasztikus tizenhárom évet töltöttem a Chelsea-ben, büszkén tekintek vissza az eredményeimre, de a klub és én is úgy gondoltam, hogy itt az ideje a váltásnak. New Yorkban hosszú távra szóló terveket látok, örülök, hogy részt vehetek a megvalósításukban, és próbára tehetem itt magam."

Lampard a második nagy szerzeménye a tengerentúli egyesületnek, amely korábban leigazolta a spanyol válogatott és az Atlético Madrid világ- és Európa-bajnok csatárát, David Villát is.

Mivel a New York-i csapat csak 2015 tavaszán játssza első hivatalos mérkőzését, Villa október és december között az ausztrál A-ligában szereplő Melbourne Cityben játszik kölcsönjátékosként – elképzelhető, hogy Lampard is él valamilyen hasonló lehetőséggel.

A 36 éves, 106-szoros válogatott Lampard júniusban távozott a Chelsea-től, amellyel háromszor nyerte meg a Premier League-et, négyszer az FA-kupát, kétszer pedig a Ligakupát, s egy-egy alkalommal a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is a legjobbnak bizonyult.

Az MLS-hez jövőre újoncként csatlakozó New York City FC-t a Manchester City és a New York Yankees baseballklub tavaly alapította.

„A világbajnokság után nem volt időm gondolkodni a válogatottbeli jövőmről – tért át a másik aktuális témára Lampard, akivel kapcsolatban az angol sajtó valószínűsíti, hogy Steven Gerrardhoz hasonlóan elbúcsúzik a nemzeti csapattól. – Az elsődleges cél az volt, hogy megtaláljam a következő klubomat, és most, hogy ez megtörtént, meg tudom hozni a másik döntést is. Rövidesen meg is teszem."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik