A szövetség 18 meccsre tiltotta el Anelkát

Vágólapra másolva!
2010.08.17. 16:27
null
Anelka kapta a leghosszabb büntetést (Fotó: Action Images)
Címkék
A Francia Labdarúgó-szövetség (FFF), amely mai meghallgatásán a válogatott világbajnoki botrányával foglalkozott, 18 mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Nicolas Anelkát. A többi érintett közül Patrice Evra ötmeccses büntetést kapott, Franck Ribéryt három, Jérémy Toulalant egy találkozóra büntették, míg Éric Abidalt nem sújtották szankcióval. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bayern München játékosát, Franck Ribéryt klubja nem engedte el a mai meghallgatásra, mivel hétfőn még a Német Kupában volt érdekelt a csapat – a támadó gólt is szerzett a 4–0-ra megnyert találkozón. Anelkáról azonban nem tudni, miért nem utazott el Párizsba.

A szintén beidézett Jérémy Toulalan, Patrice Evra és Éric Abidal viszont megjelent a meghallgatáson, amelyen Raymond Domenech korábbi szövetségi kapitány és az FFF korábbi elnöke, Jean-Pierre Escalettes is részt vett.

A várakozásoknak megfelelően a sztrájkot kezdeményező Evra és a Domenech-kel csúnyán összevesző Anelka kapta a legsúlyosabb büntetést, a Chelsea csatára 18 meccset kénytelen kihagyni, ami könnyen lehet, hogy a válogatott karrierje végét is jelenti. Evra „megúszta" öt meccsel.

Ribéry három, Toulalan egy meccset kapott, míg érdekes módon a szereplést az utolsó vb-meccsen megtagadó Abidal esetében elfogadták az érvelését, így őt felmentették. 

Laurent Blanc válogatottja szeptember 3-án már Európa-bajnoki selejtezőt játszik Fehéroroszország ellen. A szövetség az új szakvezető javaslatára múlt szerdán, a norvégok elleni barátságos mérkőzésre az összes olyan játékost eltiltotta, aki részt vett a dél-afrikai tornán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik