Alonso hálószaggató és Khedira szerencsés góljával nyert a Real

Vágólapra másolva!
2012.08.06. 07:49
null
Nem minden pillanatában volt barátságos a spanyol–mexikói csata (fotó: Reuters)
A Real Madrid labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte a mexikói Santos Lagunát az egyesült államokbeli Las Vegasban. Xabi Alonso gólja után Cristian Suárez még az első félidőben egyenlített, ám Sami Khedira második félidei szerencsés találatára már nem érkezett válasz.
MOURINHO SZÁMÁRA A BL A CÉL

José Mourinho, a Real Madrid portugál vezetőedzője a Bajnokok Ligája-címre hajt csapatával.


„Nehéz és különleges feladat egy rekordokkal teli bajnoki idény után nagyot alkotni – mondta Mourinho az as.com spanyol sportportálnak. – Keményen készülünk, mert tudjuk, hogy nem lesz könnyű szezon, de optimisták vagyunk. A keret már majdnem teljesen készen van, sok nagyszerű játékossal, akik készek megfelelni az új kihívásoknak. Harcba szállunk a klub tizedik Bajnokok Ligája címéért.”


A 49 esztendős szakember röviden a legjobb labdarúgónak járó Aranylabdáról is említést tett, bár a korábbiakkal ellentétben ezúttal nem nevezte meg név szerint klubja legnagyobb sztárjátékosát, a portugál Cristiano Ronaldót, akit a díj egyik esélyeseként tartanak számon.


A Real több csúcsot is felállított a spanyol élvonalban: rekordot jelentő 100 megszerzett ponttal, 121 lőtt góllal, 32 megnyert bajnoki mérkőzéssel hódította el a trófeát ősi riválisa, az FC Barcelona ellen.

MTI

Három nappal azt követően, hogy a Real Madrid legyőzte a Los Angeles Galaxyt 5–1-re, a blancók újabb mérkőzést játszottak az észak-amerikai World Football Challenge keretében. Az ellenfél ezúttal a mexikói Santos Laguna – a legutóbbi clausura győztese – volt, a helyszín pedig a Las Vegas-i Sam Boyd Stadion.

A mintegy 24 ezer néző előtt rendezett összecsapáson hamar előnybe került a Real Madrid: a 14. percben egy jobb oldalról induló akciót követően középen a nem először kísérletező Xabi Alonso elé került a labda, aki két védő között a kapu jobb oldalába zúdította azt – kilyukasztva a valószínűleg egyébként sem tökéletes állapotú hálót.


Bő tíz perc múlva egyenlített a mexikói csapat: Daniel Luduena szabadrúgásánál alaposan elaludt a spanyolok védelme, a hátvédek felett tökéletes ívben elszálló labda pedig az induló Cristian Suárezt találta meg, aki Iker Casillas mellett kilőtte a jobb alsó sarkot. 1–1

Hiába volt jóval több helyzete a szünetben teljes kezdősort váltó madridiaknak, a győzelemhez végül egy szerencsés találat kellett: Kaká jobb oldali szöglete után Karim Benzema lőtt, a kapus védett, de a labda a közvetlenül előtte álló Sami Khedira fejéről a kapuban landolt.

A Real Madrid 2–1-re nyert, és legközelebb augusztus 9-én a Milan ellen lép pályára a New York-i Yankee Stadionban.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Real Madrid (spanyol)–Santos Laguna (mexikói) 2–1 (Xabi Alonso 14., Khedira 72., ill. C. Suárez 25.)
A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik