nemzetisport.hu 2019.04.26 08:59 Frissítve: 2019.04.26 09:33

Ajax: Tadics átlépte az ötvenpontos álomhatárt a kanadai táblázaton

A holland élvonal 32. fordulójában kedd este lejátszott Ajax–Vitesse mérkőzésen az amszterdamiak 4–2-re nyertek, és a találkozón két értékesített büntetője mellett Dusan Tadics kiosztott egy gólpasszt. A szerb játékos már átlépte az ötvenpontos álomhatárt a klub színeiben szerzett kanadai pontok tekintetében – egyben ez azt jelenti, hogy az Ajax idénybeli 160 góljából 55-ben kulcsszerepet vállalt.

 

Tadics (fent) kétszer ünnepelhetett gólt a Vitesse ellen (Fotó: AFP)

 

A 30 éves támadó az Ajaxban és a szerb válogatottban ebben az idényben összesen 59 tétmérkőzésen játszott, 36 gólnál és 22 gólpassznál jár (ebből a válogatottban hat meccsen két gól és egy gólpassz a mérlege).

Tadics 24 gólt szerzett a holland bajnokságban, ezzel a góllövőlista második helyét foglalja el a PSV holland csatára, Luuk de Jong mögött, aki 27 góllal vezet. A szerb 24 gólja mellett 13 gólpasszt is kiosztott, ez a második legtöbb a holland bajnokságban.

Tadicsnak nemcsak az Eredivisie-ben megy a góllövés, hanem a Bajnokok Ligájában is. Európa legrangosabb kupasorozatában a selejtezővel együtt 9 gólja van, és itt is remekül készít elő, már hétszer hozta csapattársait kihagyhatatlan helyzetbe.

A Holland Kupában szolidabban termel, igaz, ebben a sorozatban csak három mérkőzésen lépett pályára, ám így is egy-egy gól és gólpassz a mérlege.

Az amszterdamiak színeiben ebben az idényben tehát mindent egybevetve 34 gólt szerzett (és 21 gólpasszt adott) Tadics, akinél eredményesebb legutóbb Luis Suárez volt, aki a 2009–2010-es idényben minden klubsorozatot figyelembe véve 49 gólig jutott az Ajax mezében.

Tadics a klubjában mind a három versenysorozatban tovább növelheti góljainak és gólpasszainak a számát, hiszen a holland bajnokságból még hátra van két forduló, a Holland Kupában a Willem II ellen döntőt játszik csapatával, míg a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Tottenham Hotspur ellen készülhet.

2020.02.26 10:13:21

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fizetési plafon, fiatalszabály, légióskorlátozás, honosított játékosok: ez az új recept a Nagy Falon túl.

2020.02.27 22:02:00

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A szurkolói gyanút az táplálja, hogy a szentgyörgyi futballcsapatban négy olyan játékos is szerepel, aki korábban több-kevesebb időt töltött az egyik ellenlábasnál, az FC Botosani-nál.

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.