Ajax: Stekelenburg már Rómában van, Babos egyre közelebb Amszterdamhoz

Vágólapra másolva!
2011.07.30. 08:02
null
Egymást válthatják: Stekelenburg (balra) távozása után Babos érkezhet az Ajaxhoz (Fotók: Action Images – archív)
Egybehangzó holland és olasz sajtóértesülések szerint az Ajax és az AS Roma megegyezett Maarten Stekelenburg átigazolásáról, aki már elutazott az olasz fővárosba, hogy orvosi vizsgálaton vegyen részt. A holland futballista távozásával egyre valószínűbb, hogy Babos Gábor Amszterdamba igazol.

Mint ismert, a brazil Doni Liverpoolba igazolt a Romától, míg Júlio Sérgiót a Leccének adták kölcsön a „farkasok" tegnap. Most azonban úgy tűnik, hogy az itáliai klub gondoskodott kapusai pótlásáról.

„Már csak egy bankgaranciára várunk az olaszoktól, amely bármelyik pillanatban megérkezhet. Nem Stekelenburg véd a Twente elleni szombati meccsünkön a Szuperkupáért" – mondta Frank de Boer, az Ajax vezetőedzője péntek este. A közeli megegyezésről az amszterdami klub hivatalos honlapja is beszámolt.

A hírek szerint a rómaiak 6 millió eurót fizetnek Stekelenburgért, de az Ajax még 2 millió euróval gazdagodhat ezen az összegen felül. A 28 éves futballista várhatóan négyéves szerződést ír alá a Romához.

Stekelenburg átigazolása a holland lapok szerint utat nyithat Babos Gábornak Amszterdamba: az Ajax ugyanis a NEC Nijmegen rutinos magyarját nézte ki magának, aki második számú kapusként szerepelhet majd Kenneth Vermeer mögött.

Mint ismert, a 36 éves labdarúgót még szerződés köti a NEC-hez, de a klub ingyen elengedi, ha talál magának új együttest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik