nemzetisport.hu 2019.06.03 16:30 Frissítve: 2019.06.03 16:33

Ajax: „De Ligtnek a Manchester Cityben a helye”

Louis van Gaal, a Manchester United korábbi edzője szerint Matthijs de Ligtnek, az Ajax 19 éves csapatkapitányának a Manchester Citybe kellene igazolni a nyár folyamán.

Továbbra is kérdéses, hol köt ki De Ligt, az Ajax szupertehetsége (Fotó: AFP)

 

Az Ajax tehetségét több csapattal is szóba hozták, miután fantasztikus idényen van túl a holland bajnokkal. Néhány hónappal ezelőtt az FC Barcelona tűnt a befutónak, azóta viszont több klub érdeklődéséről is hallani lehetett.

A fiatal középhátvéd korábban elmondta, még nem tudja, hol folytatja karrierjét, azonban az MU és a Barca egykori menedzsere, Louis Van Gaal elárulta, De Ligtnek a Manchester Citybe kellene mennie.

„Azt gondolom, hogy a Barca vagy a Manchester City tenne jót a karrierjének” – mondta Van Gaal a Fox Sportsnak.

„De Ligt a katalánokkal is jól járhat, mivel kevés a minőségi belső védő a Barcánál, de azt gondolom, hogy a Citybe jobban beleillene. Ha a helyében lennék, én Guardiolát választanám Messi helyett” – folytatta a holland szakember.

Van Gaal megszólalt Frenkie de Jonggal kapcsolatban is, aki 75 millió euróért cserébe folytatja pályafutását a Camp Nouban.

„Szerintem nehéz lesz neki az elején, mivel más szerepkör vár rá, ráadásul nagyon jó játékosok vannak a középpályán. A legfontosabb, hogy mindig olyan csapatot válasszon egy játékos, amelybe beleillik, ez pedig nem mindig az FC Barcelona” – tette hozzá a szakember.

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.