Afrika-kupa: Tunézia csak a 90. percben törte meg az újonc Nigert

Vágólapra másolva!
2012.01.27. 19:12
Címkék
Tunézia válogatottja 2–1-re legyőzte Nigert az Afrikai Nemzetek Kupája C-csoportjának pénteki játéknapján a gaboni Libreville-ben, és két győzelme révén a továbbjutás küszöbére lépett.

Az esélyesebb tunéziaiak első fordulóban is eredményes támadója, Juszef Mszakni a 4. percben végigszáguldott a nigeri védelmen, és az ellenfél játékosainak asszisztálása mellett laposan a bal sarokba lőtte a vezető gólt.Juszef Mszakni a 4. percben végigszáguldott a nigeri védelmen, és az ellenfél játékosainak asszisztálása mellett laposan a bal sarokba lőtte a vezető gólt.

A gyors gól, a nigeri védelem átjárhatósága és a papírforma ekkor sima tunéziai győzelmet vetített előre, csakhogy gyorsan érkezett a válasz, és ezzel borult minden. A 9. percben a kimozduló Ajmen Matluti kapus rosszul mérte fel a magasra felpattanó labda mozgását, a felugró Moussa Maazou egy karmozdulattal megzavarta, a labda továbbkerült William Tonji N'Gounouhoz, aki az üres kapuba fejelte az egyenlítő gólt.

Az atletikus nigerieket feldobta az egyenlítés – futballtörténelmük első ANK-döntős gólja –, az első félidő hátralévő idejének két legnagyobb helyzetét ők puskázták el Maazou révén.

A második félidőben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, már úgy tűnt, marad a döntetlen, ám a 90. percben a tunéziaiak megszerezték a győztes gólt: Isszam Dzsemaa kapott labdát a leshatáron, lerázta védőit, és tíz méterről ballal a hálóba lőtt.

A hosszabbításban Uszama Darragi belőhette volna a harmadik tunéziai gólt is, de labdája a lécen csattant – ettől függetlenül Tunézia már ma a negyeddöntő résztvevője lehet, ha az esti mérkőzés eredménye számára kedvezően alakul.

28. AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA
2. FORDULÓ, C-CSOPORT, LIBREVILLE
Niger–Tunézia 1–2 (1–1)
Libreville. V: Janny (zambiai)
NIGER: Daouda – Bulus (Alhassane Issifou, 92.), Chikoto Mohamed, Kowa, Soumaila – Harouna Bonnes, Seydou Ali, Lancina – Boubacar Issifou (Laouali, 84.), Maazou, N'Gounou (Kamilou, 71.). Szövetségi kapitány: Harouna Doula Gabde
TUNÉZIA: Matluti – Ifa, Haggui, Abdennur, Dzsemal – Korbi, Dauadi (Darragi, 50.), Sihaui (Allagui, 66.), Traui – Mszakni, Sermiti (Dzsemaa, 46.). Szövetségi kapitány: Szami Trabelszi
Gólszerző: N’Gounou (9.), ill. Mszakni (4.), Dzsemaa (90.)
Később
Gabon–Marokkó

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik