nemzetisport.hu 2017.01.21 22:36 Frissítve: 2017.01.21 23:59

Afrika-kupa: műesés a javából – ezt komolyan gondolta?! Videó!

Mahmud Hasszán, hivatalos becenevén „Trézéguet” hatalmas műeséssel vétette észre magát a Gabonban zajló labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája szombati játéknapjának Egyiptom–Uganda (1–0) csoportmérkőzésén. Nézzük!

 

 

EGYIPTOM–UGANDA 1–0

A belga élvonalbeli Mouscronban légióskodó 22 éves Mahmud Hasszán arcvonásai a korábbi világ- és Európa-bajnok francia labdarúgóra, David Trézéguet-re emlékeztetnek, innen a becenév.

„Trézéguet”-t egyébként már lehívta Héctor Cúper szövetségi kapitány addigra, amikor csapattársa, a csereként beálló Abdalla el-Szaid a 89. percben közelről belőtte Egyiptom győztes gólját az amúgy nagyon rossz talajú pályán lejátszott mérkőzésen.

Uganda a vereség következtében lemondhat a továbbjutásról, Egyiptom viszont kedvező helyzetben várja az utolsó meccsét, a már negyeddöntős Ghána ellenit.

GHÁNA–MALI 1–0

A mérkőzés egyetlen gólját Jordan Ayew beadásából Asamoah Gyan fejelte a 21. percben. Az első félidőt Ghána uralta, a másodikban viszont Malinak voltak helyzetei, de játékosai egyiket sem tudták kihasználni – két meccs után sincs góljuk a tornán.

A meccset eldöntő, már 98-szoros válogatott Asamoah Gyan a nyolcadik gólját szerezte Afrikai Nemzetek Kupáján – sorozatban ez a hatodik torna, amelyiken a kapuba talál –, és ezzel megelőzte a hatvanas években aktív Osei Kofit a ghánai örökranglista élén.

A táncos gólöröm során Rahman Babáról sem feledkeztek meg a ghánaiak: egy mezt felmutatva kívántak gyógyulást az első meccsen megsérülő, a torna hátralévő részét kihagyni kényszerülő védőnek.

Szenegál után a négyszeres bajnok Ghána a második válogatott, amelyik két meccs alapján kiharcolta a negyeddöntőbe jutást.

A mali Gao városban történt, 77 halálos áldozatot követelő minapi öngyilkos merénylet áldozatai emlékére gyászszünettel kezdődött a mérkőzés.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
D-CSOPORT

Ghána–Mali 1–0 (Asamoah Gyan 21.)
Egyiptom–Uganda 1–0 (el-Szaid 89.)
Az állás: 1. Ghána 6 pont (már továbbjutott), 2. Egyiptom 4, 3. Mali 1, 4. Uganda 0

Egyiptomi öröm a későn született győztes gól után (Fotó: AFP)

 

2017.06.24 22:20:55

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Uri Geller eligazolt, de a Crespo, Francescoli duónak az Ortega, Aimar, Gallardo hármas osztogatott.

2017.05.26 21:13:55

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Bundabotrány, számlagyár, dopping... No és egy elképesztően jó és sikeres, máig emlegetett Marseille!

2020.03.26 10:09:37

Minden más foci BABJÁK BENCE

A korábbi magyar kapitánynak az idény végén lejár a szerződése • Kispestről nem keresték.

2020.03.24 11:04:05

Minden más foci ILKU MIKLÓS

Bergkamptól Ronaldinhón át Zlatanig: nagy egyéniségek utánozhatatlan pillanatai.