Afrika-kupa: Madagaszkár nem hibázott a párbajban, először negyeddöntős

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.07.07. 20:47
null
Madagaszkár a csoportkör után a nyolcaddöntőt is sikerrel vette története első Afrika-kupáján (Fotó: AFP)
A története első Afrika-kupáján szereplő Madagaszkár 2–2-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 4–2-re legyőzte a 2017-ben negyeddöntős Kongói DK-t az Egyiptomban zajló torna nyolcaddöntőjében.

Az afrikai szigetország legjobbjai már a kilencedik percben vezetést szereztek Ibrahim Amada bombájával, ám a kongóiak a Kínában futballozó Cédric Bakambu fejes góljával még a szünet előtt válaszoltak.

Madagaszkár vezető gólja



Kongó egyenlítő találata


A hajrában Madagaszkár ismét megszerezte a vezetést (megint egy fejessel, 2–1), de a 90. percben a 2015-ben bronzérmes együttes kiharcolta a hosszabbítást a Portóban szereplő Chancel Mbemba fejesével. 2–2

Madagaszkár ismét előnybe került



Mbemba a 90. percben mentette meg Kongót


A kétszer tizenöt perces ráadás nem hozott gólt, így – akárcsak a Marokkó–Benin nyolcaddöntőben – tizenegyesekkel dőlt el a továbbjutás.

A párbaj első négy körében Madagaszkár egyszer sem hibázott, míg a kongóiaktól Marcel Tisserand az első, Yannick Bolasie pedig a negyedik körben rúgott pocsékul, így a szigetország jutott a legjobb nyolc közé, s a Ghána–Tunézia összecsapás győztesével találkozik majd.

A tizenegyespárbaj:


AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, EGYIPTOM
NYOLCADDÖNTŐ

Madagaszkár–Kongói DK 2–2 (Amada 9., Andriatsima 77., ill. Bakambu 21., Mbemba 90.) – 11-esekkel 4–2
KÉSŐBB
21.00: Algéria–Guinea

A torna teljes műsora itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik