Afrika-kupa: két bomba között még két gól – Mali simán nyert

Vágólapra másolva!
2019.06.24. 23:59
null
A meccs pillanata: Jonathan Kodjia győztes gólja (Fotó: AFP)
Győzelemmel kezdte meg szereplését az elefántcsontparti válogatott az Afrikai Nemzetek Kupáján, a kétszeres bajnok a D-csoport első mérkőzésén 1–0-ra megverte Dél-Afrikát. Az E-csoportban nem bírt egymással Tunézia és Angola. A nap utolsó meccsén mali gálát láthattak a nézők.

A meccs egyetlen gólját az Aston Villa csatára, Jonathan Kodjia szerezte a 64. percben. Elefántcsontpart 1996 óta nem veszített nyitó mérkőzést a kontinenstornán, ráadásul a legutóbbi 13 meccse közül csupán egyet bukott el.

A dél-afrikai válogatott mérlege sokkal siralmasabb: a legutóbbi tizenhat Afrika-kupa-mérkőzése közül csak egyet tudott megnyerni: még 2013 januárjában, hazai pályán 2–0-ra megverte Angolát.

Az E-csoport első mérkőzésén Tunézia és Angola nem bírt egymással, csakúgy, mint eddigi egyetlen, 2008-as Afrika-kupa-mérkőzésükön. Akkor gól nélküli döntetlent játszottak egymással a felek, most 1–1 lett a vége.

Pedig Alain Giresse szövetségi kapitány a torna előtt azt mondta, csapata készen áll arra, hogy 2004 óta először akár érmet is szerezzen, ehhez nagyon kellett volna egy győztes nyitány.

Djalma jobbra szerezte az angolai válogatott egyenlítő találatát (Fotó: AFP)
Djalma jobbra szerezte az angolai válogatott egyenlítő találatát (Fotó: AFP)

A tunéziaiak a 34. percben szereztek vezetést Jusszef Mszakni tizenegyesből lőtt góljával 1–0.

Angola a 73. percben egyenlített, Mateus 16 méteres lövését a tunéziai kapus nem tudta megfogni elvetődve, a kipattanót az Alanyaspor csatára, Djalma közelről az üres kapuba lőtte 1–1.




Mauritánia az első félidő hajrájáig bírta a mali rohamokat, akkor előbb Abdoulay Diaby lőtt óriási gólt a bal felsőbe, majd Moussa Marega talált be büntetőből. A fordulást követően tovább nőtt a különbség, a kölcsönben a Cercle Bruges-ben futballozó,Adama Traoré addig cselezgetett, amíg lövőhelyzetbe került, és a bal alsóba zúdított (3–0). A 72. percben El Hacen büntetőből szépített, de egy percre rá a másik AdamaTraoré(Orléans) is rúgott egy bombagólt, így Mali4–1-re nyert.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, EGYIPTOM
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
D-CSOPORT
Elefántcsontpart–Dél-Afrika 1–0
(Kodjia 64.)

E-CSOPORT
Tunézia–Angola 1–1
(Mszakni 34. – 11-esből, ill. Djalma 73.)
Mali–Mauritánia 4–1 (A. Diaby 37., Marega 45. – 11-esből, A. Traoré II 55., A Traoré I 73., ill. El Hacen 72.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik