Afrika-kupa: Algéria rangadót nyert, és továbbjutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.27. 21:36
null
Fontos győzelmet aratott Algéria (Fotó: AFP)
A labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája C-csoportjában Algéria 1–0-ra megverte Szenegált, ezzel továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A kvartett másik találkozóján Kenya 3–2-re legyőzte Tanzániát.

 

A C-csoport rangadóján sokáig nem történt semmi, majd a gól nélküli első félidőt követően Algéria megszerezte a vezetést. A 49. percben egy jobb oldali beadás után Juszef Belaili lőtt a kapuba, 0–1. Szenegál nagy nyomást helyezett ellenfelére, az egyenlítés azonban már nem jött össze, így Algéria örülhetett a három pontnak a lefújást követően.

Ezzel a győzelemmel Algéria 6 ponttal áll a C-csoport élén, s biztosan ott lesz az Afrikai Nemzetek Kupája nyolcaddöntőjében. A kvartett másik összecsapásán Tanzánia kétszer is vezetett Kenya ellen, végül azonban a kenyaiak örülhettek, mivel 3–2-re nyertek.

A B-csoportban sokáig úgy nézett ki, hogy gól nélküli döntetlen lesz a Madagaszkár–Burundi találkozó vége, a 76. percben azonban Marco Ilaimaharitra szabadrúgásból megszerezte a vezetést Madagaszkárnak, amire már nem tudott válaszolni Burundi, így 1–0 maradt a végeredmény.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, EGYIPTOM
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
B-CSOPORT
Madagaszkár–Burundi 1–0
(Ilaimaharitra 76.)

A B-csoport állása: 1. Nigéria 6 pont (már továbbjutott), 2. Madagaszkár 4, 3. Guinea 1, 4. Burundi 0.

C-CSOPORT
Szenegál–Algéria
0–1 (Belaili 49.)
Kenya–Tanzánia 3–2 (Olunga 39., 80., Omolo 62., ill. Msuva 6., Samatta 40.)

A C-csoport állása: 1. Algéria 6 pont (már továbbjutott), 2. Szenegál 3, 3. Kenya 3, 4. Tanzánia 0.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik