Advocaat otthagyta a belga válogatottat

Vágólapra másolva!
2010.04.15. 17:00
null
Rövid életű lett Dick Advocaat belgiumi kapitánykodása (fotó: Action Images)
Mindössze hét hónap után távozik a belga labdarúgó-válogatott kispadjáról Dick Advocaat. A holland szakember egyoldalúan bontotta fel szerződését, a hírek szerint az orosz nemzeti csapat kispadjára ül le.

Francois De Keersmaecker, a Belga Labdarúgó-szövetség (KBVB) elnöke bejelentette, hogy távozik a válogatott éléről Dick Advocaat. A holland állampolgárságú szövetségi kapitány mindössze hét hónapot töltött a nemzeti csapat élén, ma pedig egyoldalúan szerződést bontott.

Orosz, belga és holland sajtóinformációk szerint Advocaat nem sokáig marad csapat nélkül: várhatóan ő veszi át honfitársa, Guus Hiddink helyét az orosz nemzeti csapatnál.

A szakember szerződése 2012-ig szólt a Benelux-tagállam szövetségénél, amelynél azt várták tőle, hogy sikerrel szerepeljen az Európa-bajnoki selejtezőkön. A KBVB vezetői egyelőre nem tudják, milyen jogi lépéseket tegyenek.

Advocaat rövid kapitánysága alatt több korábbi kulcsjátékossal összetűzésbe került: Vincent Kompanyt és Marouane Fellainit többször élesen kritizálta nem megfelelő hozzáállásuk miatt, Stijn Stijnen kapus miatta mondta le a válogatottságot, míg az addig kiszoríthatatlannak vélt Timmy Simonstól nemcsak a kapitányi karszalagot vette el, hanem kitette a keretből is.

Advocaat számára – ha valóban az orosz szövetséghez szerződik – nem lesznek ismeretlenek a kelet-európai viszonyok: az előző szezonban a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Zenit edzője volt, majd az ősszel távoznia kellett a csalódást keltő eredmények miatt. A szakvezető jelenleg a holland AZ Alkmaart is irányítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik