nemzetisport.hu 2013.04.01 16:53 Frissítve: 2015.01.14 01:13

A Real Madrid magabiztosan nyerte meg a Puskás-Suzuki-kupa döntőjét

A Real Madrid nyerte meg a Puskás–Suzuki-kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgótornát, miután a döntőben 2–0-ra legyőzte a Panathinaikoszt. A bronzmérkőzésen a Budapest Honvéd-MFA 4–2-re legyőzte a Puskás Akadémiát, az ötödik helyért vívott találkozón pedig a Hagi Akadémia 6–0-ra kiütötte az ausztrál Melbourne Football Institute együttesét.

A Real Madrid magabiztosan nyerte meg a döntőt (Fotó: Török Attila)

 

Az A-csoportot a Puskás Akadémia és a Hagi Akadémia előtt megnyerő spanyol gárda már a 4. percben megszerezte a vezetést, egy bal oldali szabadrúgást követő lefejelt labdát lőtt Blanco a leshatárról, közelről a hálóba (1–0).

Az első félidő hajrájában egy szépen kijátszott helyzet végén Silva került ziccerbe, és a lövése az elvetődő kapust érintve a hálóban kötött ki, mint később kiderül, beállítva ezzel a 2–0-s madridi sikert.

A görög csapatnak kaput eltaláló lövése sem volt, sőt, a találkozó végén még emberhátrányba is került.

A 3. helyért:

A felcsútiak kezdték jobban a fehérvári bronzmérkőzést, és már a 17. percben veszélyeztettek: Sejben elől csak Baloghig mentettek a védők, ő pedig 12 méterről, balról nagy erővel a bal felső sarok fölé tüzelt.

A Puskás Akadémia fölényét hozó játékrész 29. percében Makrai léphetett ki ziccerben, de 12 méterről nem tudott ellőni Irmai mellett, majd a Honvéd kapusa nem sokkal később Zsótér fejesénél is nagyot védett, a léc fölé tornázta a labdát.

A 37. percben aztán megszerezte a vezetést a házigazda: egy bal oldali Spandler-beadás után Sejben készítette le lövésre a labdát, Mészáros pedig 15 méterről a jobb alsóba lőtt (1–0).

A második félidő elején hamar kiegyenlített a Honvéd. Feketics tört be a 16-oson belülre, a védők között keresztbe vezette a labdát, majd a kint álló Zima felett a kapu bal oldalába emelt (1–1).

Sőt az 57. percben már a fővárosi csapat vezetett: ismét Feketics kapott labdát a 16-os vonalánál, átvette, majd 8 méterről elegánsan átemelte a kapust (1–2).

Egy óra játékhoz érve egy veszélyes szabadrúgást tornázott fölé Zima, majd a túloldalon Sejben lekészített labdáját lőhette el 10 méterről nagy helyzetben Damásdi, de erőtlen, nem helyezett próbálkozása nem okozott gondot Irmainak.

A 65. percben már kettővel ment a Honvéd, egy jobb oldali szöglet után Márton fejelte középre a labdát, Tóth pedig közelről a hálóba csúsztatott (1–3).

A 71. minutumban Pintér 23 méteres lövése szállt kevéssel a léc fölé, de így sem sokáig váratott magára a szépítés, a 73. percben ugyanis Sejben kapott labdát a büntetőterület előterében, kissé hosszan vette át ugyan, ám nagyon szépen átpöccintett a kivetődő kapus felett (2–3).

A végén a Puskás Akadémia még hajtott az egyenlítésért, újabb gólt azonban már csak a Honvéd szerzett, a csereként beálló Tóth is duplázott, így a fővárosi csapat végül 4–2-re megnyerte a bronzmérkőzést, aminek révén sorozatban ötödször is érmes helyen zárta az utánpótlástornát (2009: ezüst, 2010: arany, 2011: arany, 2012: arany, 2013: bronz).

Az ötödik helyért vívott mérkőzésen a Hagi Akadémia 6–0-ra kiütötte az ausztrál Melbourne Football Institute együttesét.

Az A-csoport harmadik helyén végző román csapat már a hatodik percben megszerezte a vezetést a később duplázó George Tudoran találatával. A folytatásban is a Hagi Akadémia játszott fölényben, újabb gól viszont nem született az első játékrészben.

A másodikban aztán kinyílt a gólzsák: a 8. percben ismét betalált Tudoran, majd Alexandru Stoica, Dan Panait és Carlo Casap is eredményes volt, utóbbi kétszer is, így végül simán nyert a román együttes.

Az ausztrál gárda három vereséggel, 0–13-as gólkülönbséggel zárta a tornát.

PUSKÁS-SUZUKI-KUPA (SZÉKESFEHÉRVÁRI HELYOSZTÓK)
DÖNTŐ:
Real Madrid–Panathinaikosz 2–0 (2–0)
BRONZMÉRKŐZÉS
Puskás Akadémia–Budapest Honvéd-MFA 2–4 (1–0)
AZ 5. HELYÉRT
Hagi Akadémia–Melbourne Football Institute 6–0 (1–0)

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

Ajánlott cikkek

2015.11.28 11:27:21

Minden más foci nemzetisport.hu

Ki hitte volna?! Leicester–MU rangadó! • Pályán a Barcelona, a Bayern München és a Milan.

2015.11.26 13:58:53

Minden más foci LOVAS BÁLINT (BRISBANE)

EXKLUZÍV. Futballkultúra-építés Ausztráliában, magyar segítséggel. Ahol a csótányokra is lehet fogadni…

2015.11.23 11:58:31

Minden más foci nemzetisport.hu

Emmett Brown is a csapatban, de kik alkotják még a legütősebb filmes csapatot? Mik az indokok?

2015.11.22 16:29:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Gyanúsan kihalt volt az ellenfél pályájának környéke – és nem is véletlenül.

2015.11.21 11:40:10

Minden más foci nemzetisport.hu

Juventus–Milan, Man. City–Liverpool, Schalke–Bayern – topligás bajnoki hétvége a terror árnyékában.