A „finn” gólját másolta a jubiláló Dzsudzsák, hógolyózápor a pályákon - vasárnapi videók

Vágólapra másolva!
2010.12.20. 00:42
Címkék
A havazás ismét nagy gondokat okozott Európa futballpályáin, de azért (főleg) a déli országokban rendben lezajlott a hétvégi fordulók mérkőzéseinek zöme. A jubiláló Dzsudzsák Balázs a PSV–Roda mérkőzésen lőtt gólt, a Bayern München megverte idegenben a Stuttgartot, a Napoli Olaszországban megint a végére hagyta a döntést, a Real Madrid pedig Di María éles szögből szerzett góljával nyert. Íme, a vasárnapi videók!

Az Eredivisie 19. fordulójában a PSV hazai pályán 3–1-re legyőzte a Rodát. Az utolsó gólt a 100. holland labdarúgó-bajnokiját játszó Dzsudzsák Balázs jegyezte, aki a válogatottban szerzett finnországi győztes találatához hasonló módon lőtt a hálóba. A vendégeknél visszatért sérüléséből Bodor Boldizsár, aki csereként lépett pályára. Ibrahim Afellay az utolsó meccsét játszotta az eindhoveni közönség előtt.

DZSUDZSÁK A HOSSZÚBA BOMBÁZOTT
 

 

PSV–RODA 3–1
 


Vasárnap elsőként a Lazio lépett pályára az olasz bajnokság 17. fordulójában, és ki is használta az éllovas Milan Roma elleni szombat esti botlását: remek mérkőzésen, Cristián Zapata 89. percben fejelt öngóljával 3–2-re legyőzte az Udinesét.

LAZIO–UDINESE 3–2
 



Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 17. fordulójában a Juventus 1–1-es döntetlenre végzett a Chievo otthonában.

 CHIEVO–JUVENTUS 1–1
 



Noha csak egy gólt hozott, igazán izgalmas volt a Napoli–Lecce olasz bajnoki (1–0). A 93. percben Edinson Cavani villant, és így – a szerdai El-meccshez hasonlóan – a finisben ő döntötte el a mérkőzést.

NAPOLI–LECCE 1–0
 


A Bayern München gólzáporos mérkőzésen 5–3-as győzelmet aratott a VfB Stuttgart otthonában a német labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. A naptári évnek ez volt az utolsó Bundesliga 1-es meccse.

VfB STUTTGART–BAYERN MÜNCHEN 3–5
 

 

Az erős havazás miatt vasárnap is több mérkőzést el kellett halasztani az európai labdarúgó-topligákban. A holland bajnokságban viszont még szombaton megrendezték az ADO Den Haag–Willem II meccset, amely előtt a hazai szurkolók megdobálták hógolyóval az éppen bemelegítő játékvezetőt, Serdar Gözübüyüköt. Belgiumban is dobálózni támadt kedvük a drukkereknek. A FC Bruges–Anderlecht rangadón (0–2) percekig nem tudtak elvégezni a vendégek egy szögletet, mert a hazai ultrák Juhász Roland két csapattársára, Jonathan Legearre és Mbark Busszufára hatalmas hógolyózáport zúdítottak. Előbbi azonban sokáig ingerelte is a szurkolókat.

A HOLLAND JÁTÉKVEZETŐ ESETE
 
A BELGA SZURKOLÓK VISELKEDÉSE
 


A görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában az Olympiakosz Pireusz 1–0-ra győzött a sereghajtó Lárisza vendégeként. A pályán egy néző által bedobott hógolyó után szabadultak el az indulatok.

AZ OMINÓZUS HÓGOLYÓ
 


A Real Madrid sokáig csak szenvedett a Sevilla ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában, ám a 77. percben szerzett Di María-góllal 1–0-ra megnyerte a találkozót.

DI MARÍA GÓLJA
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik