Nemzetisport.hu 2011.02.10 16:55 Frissítve: 2014.10.17 02:20

A fekete is fehér: a Sparta álnéven játszatta „sérült” válogatottjait, lebukott

Súlyos büntetésre számíthat a cseh élvonalbeli Sparta Praha labdarúgócsapata, amely betegségre, illetve sérülésre hivatkozva nem engedte el az U21-es, illetve az A-válogatott mérkőzéseire Václav Kadlecet, Tomás Pekhartot és a horvát Manuel Pamicot – a három játékos ehhez képest pályára lépett a Zenit elleni felkészülési mérkőzésen.

Mint két tojás? Pekhart és Abena (Fotó: Action Images)

Kadlec, Pekhart és Pamic álnévvel a hátán szerepelt a szentpéterváriak ellen, ám a Zenit hivatalos oldalán megjelenő képgaléria lebuktatta őket.

A történet legviccesebb része, hogy míg Kadlecet és Pamicot viszonylag jól „álcázták” – előbbi Pavel Kaderábek, utóbbi Jakub Podany mezében volt –, Pekhartra a kameruni(!) Martin Abena dresszét adták…

A Sparta nyilvánosan elnézést kért a szövetségtől, amely fegyelmi eljárást indított, és biztosan megbünteti a prágai nagycsapatot.

„Naiv kísérlet volt az átverésünkre, ez méltatlan és szánalmas egy ilyen nagy klub esetében. A szövetség felkérte a fegyelmi bizottságot az ügy kivizsgálására. A Spartát meg kell büntetni, hiszen gátolta az U21-es csapat Eb-felkészülését” – nyilatkozta Vladimír Smicer, a cseh nemzeti csapat menedzsere.

A cseh abszurd vígjátékok sora eggyel bővült – kérdés, hogy a fegyelmi eljárás után a Sparta vezetőinek lesz-e kedve még nevetni.

Kadlec (jobbra) Kaderábek mezében (Fotó: fc-zenit.ru)

 

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.