A fekete is fehér: a Sparta álnéven játszatta „sérült” válogatottjait, lebukott

Vágólapra másolva!
2011.02.10. 16:55
null
Mint két tojás? Pekhart és Abena (Fotó: Action Images)
Címkék
Súlyos büntetésre számíthat a cseh élvonalbeli Sparta Praha labdarúgócsapata, amely betegségre, illetve sérülésre hivatkozva nem engedte el az U21-es, illetve az A-válogatott mérkőzéseire Václav Kadlecet, Tomás Pekhartot és a horvát Manuel Pamicot – a három játékos ehhez képest pályára lépett a Zenit elleni felkészülési mérkőzésen.

Kadlec, Pekhart és Pamic álnévvel a hátán szerepelt a szentpéterváriak ellen, ám a Zenit hivatalos oldalán megjelenő képgaléria lebuktatta őket.

A történet legviccesebb része, hogy míg Kadlecet és Pamicot viszonylag jól „álcázták” – előbbi Pavel Kaderábek, utóbbi Jakub Podany mezében volt –, Pekhartra a kameruni(!) Martin Abena dresszét adták…

A Sparta nyilvánosan elnézést kért a szövetségtől, amely fegyelmi eljárást indított, és biztosan megbünteti a prágai nagycsapatot.

„Naiv kísérlet volt az átverésünkre, ez méltatlan és szánalmas egy ilyen nagy klub esetében. A szövetség felkérte a fegyelmi bizottságot az ügy kivizsgálására. A Spartát meg kell büntetni, hiszen gátolta az U21-es csapat Eb-felkészülését” – nyilatkozta Vladimír Smicer, a cseh nemzeti csapat menedzsere.

A cseh abszurd vígjátékok sora eggyel bővült – kérdés, hogy a fegyelmi eljárás után a Sparta vezetőinek lesz-e kedve még nevetni.

Kadlec (jobbra) Kaderábek mezében (Fotó: fc-zenit.ru)
Kadlec (jobbra) Kaderábek mezében (Fotó: fc-zenit.ru)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik