nemzetisport.hu 2019.04.23 23:15 Frissítve: 2019.04.23 23:38

A DAC edzője Jürgen Kloppról; a horvát teniszcsillag Fucsovicsról

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Peter Hyballa korábban egy klubban dolgozott a manapság már a Liverpool futballcsapatának szakmai munkáját irányító Jürgen Klopp-pal. A dortmundi évek lezárultával azonban már nem tartják egymással a kapcsolatot, bár Hyballát jelenlegi állomáshelyén, Dunaszerdahelyen Jürgen Kloppnak becézik a szurkolók. A szakember lapunknak elmondta, annyi hasonlóság valóban van kettejük között, hogy mindketten a támadófutball lelkes hívei. Hogy a DAC-nál mit tudott eddig megvalósítani az elképzeléseiből, kiderül interjúnkból.

Megjárta az amerikai jégkorongligákat Mihály Árpád. A csíkszeredai születésű hokis az első, aki Románia területéről eljutott a tengerentúli bajnokságokba. Igaz, nagy álma, az NHL-szereplés nem jött össze, de a földkerekség első számú bajnokságába nem könnyű bebocsátást nyerni. A csatár amerikai karrierjére sem panaszkodhat, Európában pedig kifejezetten sikeres idényeket töltött el. Kalandozásai során eljutott Székesfehérvárra is, sőt a magyar állampolgárságot megkapva felvehette a címeres mezt is. Hogy mi volt a karrierje csúcsa, azt is elárulta lapunknak.

A budapesti ATP-tenisztorna egyik sztárjátékosa a horvát Marin Cilic. A 30 esztendős játékos eredetileg nem jött volna el fővárosunkba, de mivel az utóbbi időben keveset versenyzett, a tavalyi magyar viadalról pedig csupa jót hallott, élt a lehetőséggel, és szabadkártyával rajthoz állt. A világranglista 11. helyezettje a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban többek között arról is beszélt, mi a titka annak, hogy Horvátországban rendre felbukkannak kiváló teniszezők, s elmondta a véleményét Fucsovics Mártonról is.

A férfi öttusa-válogatott gőzerővel készül az idény nagy nemzetközi versenyeire, a legfőbb cél természetesen a tokiói kvóták megszerzése. A feladat megoldását azonban nem könnyíti meg, hogy a sportágnak a mai napig nincs igazi otthona. Ahogy azt Martinek János szövetségi kapitány elmondta, bármelyik számot gyakorolnák, többnyire mindenhol csak második jelentkezőnek számítanak, azaz ki kell várniuk a sorukat. „Vendégek vagyunk mások otthonában” – magyarázta a szakember, aki szerint mégsem kell kongatni a vészharangokat, így is tisztességesen felkészülnek a feladatokra.

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.