A csehekkel találkozik a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2009.10.03. 23:54
Címkék
Miután az E-csoport második helyén zárt, Csehország lesz a magyar válogatott ellenfele az Egyiptomban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A csehek Costa Ricát győzték le 3–2-re, míg a kvartett záró fordulójának másik mérkőzésén a hátrányból fordító Brazília Ausztráliát verte meg 3–1-re.

 

A csehek „mindent elkövettek”, hogy a mieinkkel játszanak (Fotó: Reuters)
A csehek „mindent elkövettek”, hogy a mieinkkel játszanak (Fotó: Reuters)

Miután Magyarország csoportgyőztesként zárt, biztossá vált, hogy az E-csoportból kap ellenfelet a legjobb tizenhat között.

Csak éppen a Brazília, Csehország, Costa Rica, Ausztrália összetételű négyesből még három (az első három...) csapat is odaérhetett a kvartett második helyére, azaz lehetett egyúttal Egervári Sándor együttesének következő ellenfele.

Általános vélekedés szerint Brazíliát a legjobb elkerülni, ám a „mini" selecao meglepetésre hátrányba került az ausztrálok elleni meccsen. Aron Mooy góljára azonban Ciro, Douglas Costa és Paolo Henrique révén három válaszuk is volt a braziloknak, így a dél-amerikai csapattal végül is nem kell megküzdenie a nyolcaddöntőben a magyar válogatottnak.

Utólag így kiderült, hogy a csehek Costa Rica elleni találkozója döntött leendő ellenfelünk kilétérő.

Costa Rica a második félidőben még vezetett is az európai válogatott ellen, ám Csehország fordított, s ezzel „megnyerte" a lehetőséget, hogy a kieséses szakaszban Magyarország ellen bizonyítson. Reméljük, nem fog...

 U20-AS VB
E-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Ausztrália–Brazília 1–3 (Mooy 14., ill. Ciro 34., D. Costa 62., P. Henrique 81.)
Costa Rica–Csehország 2–3 (Estrada 49. – tizenegyesből, J. Martínez 61., ill. Chramosta 11., 86., Vosahlík 77.)
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE 
Brazília 3 2 1 0 8–1 7
Csehország 3 2 1 0 5–3 7
Costa Rica 3 1 0 2 5–8 3
Ausztrália 3 0 0 3 2–8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik