Csoportelső lett a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2009.10.03. 19:01
null
Németh Krisztián megszerzi a vezető gólt (Fotó: Reuters)
Címkék
Az Egyiptomban zajló U20-as korosztályos világbajnokságon az Egervári Sándor irányította magyar együttes egy-egy győzelemmel és vereséggel a háta mögött a csoportkör utolsó fordulójában az Arab Emírségek csapatával mérkőzött a továbbjutásért. Bár előzetesen egy pont is elég lett volna a nyolcaddöntőhöz, Németh Krisztián és Koman Vladimir révén három perc alatt két gólt is szereztünk az első félidő közepén, amivel el is dőlt a három pont sorsa. A kvartett másik találkozóján Dél-Afrika meglepetésre legyőzte Hondurast, így végül csoportgyőztesként végzett a magyar válogatott.
A CSEHEKKEL JÁTSZUNK A 16 KÖZÖTT
Miután az E-csoport második helyén zárt, Csehország lesz a magyar válogatott ellenfele az Egyiptomban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A csehek Costa Ricát győzték le 3–2-re.

Németh Krisztián ismét a kezdőcsapatban kapott helyet, a párja Futács Márkó volt. Nem lehetett viszont ott az eltiltott Gosztonyi András, valamint a sérüléssel bajlódó Simon András és Korcsmár Zsolt.

Az első negyedórában nem alakult ki jelentősebb helyzet, az araboknak volt egy veszélyesebb lövésük. Többet birtokolta a labdát ellenfelünk, a magyarok jobbára védekezésre kényszerültek.

A 20. percben aztán szinte az első valamirevaló helyzetét gólra váltotta együttesünk. Egy szemfüles szerelést követően Futács vett át egy labdát a félpályánál, majd remek hosszú indítása után Németh lépett ki, lerázta a védőjét, és szépen elrúgta a kapus mellett a labdát. 1–0!

 

Nem tudni, hogy a semmiből jött gólunk zavarta-e meg az arab védelmet, mindenesetre tény, hogy három perccel Németh találata után már kettővel vezettünk, amiben jelentős szerepet játszott az ellenfél is.

Az arab védelem rosszul szabadított fel, Komanhoz került a labda, aki éles szögből, a kaputól mintegy 12 méterre egyből tüzelt, a labda pedig egy védőn megpattanva a hálóban kötött ki. 2–0 

 

Közben jött a hír, hogy Dél-Afrika is megszerezte a vezetést Honduras ellen, így (már) az aktuális állás szerint csoportelsők voltunk.

A folytatásban langyosan csordogált a mérkőzés, mi sem erőltettük már annyira a támadást, az arabok pedig nem igazán tudták ránk erőltetni az akaratukat. Németh még így is szerezhetett volna újabb gólt a hajrában – az ellenfél védői a kapuból vágták ki a labdát –, így maradt a 2–0-s állás. 

A második félidő elején megint Németh lépett ki a védők között, azonban az utolsó pillanatban elnyomták. Az arabok látszólag harcosabban jöttek ki a folytatásra, figyelnie kellett hátul a magyar együttesnek, hogy ne tudják megszerezni a szépítő gólt az emírségbeliek.

Közben Dél-Afrika már két góllal vezetett Honduras ellen, így nagy fordulatok kellettek volna mindkét mérkőzésen ahhoz, hogy ne az első helyen végezzünk a csoportban.

Néha azért úgy tűnt, túlságosan is visszavettünk a tempóból (Németh már harminc perrccel a vége előtt lejött), és már a vb későbbi részére koncentrálunk, de szerencsére a közel-keleti ellenfél sem tudott nagyobb nyomást kifejteni Gulácsi kapujára.

Bár a hajrában a riválisnak volt egy veszélyes lövése, az eredmény már nem változott. És köszönhetően a másik meccs eredményének, azaz hogy Dél-Afrika meglepetésre legyőzte Hondurast, az F-csoport élén végzett a magyar válogatott! Ellenfelünk az E jelű kvartettből érkezik majd, és minden valószínűség szerint Csehország lesz, hacsak Brazília nem rontja el nagyon az esti összecsapását.

EGYIPTOM, U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG 
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Magyarország–Arab Emírségek 2–0 (Németh 20., Koman 23.)

Dél-Afrika–Honduras 2–0 (Jali 31., Khumalo 46.)

 

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1.Magyarország3
2
16–36
2.EAE3
111
3–44
3.Dél-Afrika3
1
114–64
4.Honduras3
1
2
3–33

A NYOLCADDÖNTŐPÁROSÍTÁSA
10.05., 16.30Spanyolország–Olaszország 
10.05., 20.00Paraguay–Dél-Korea 
10.06., 16.30Ghána–Dél-Afrika 
10.06., 20.00Egyiptom–Costa Rica
 
10.06., 20.00Magyarország–Csehország 
10.07., 16.30Brazília–Uruguay 
10.07., 16.30Venezuela–Arab Emírségek 
10.07., 20.00Németország–Nigéria 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik