Női U19: a németektől is simán kikapott a magyar válogatott az Eb-selejtezőn

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.06. 16:55
Németországgal sem bírtak az U19-es magyar lányok (Fotzó: MLSZ)
A Svédország elleni 3–0-s vereség után Németország is könnyedén, 6–0-ra megverte a magyar válogatottat az U19-es női Európa-bajnokság selejtezőjének 2. fordulójában.

 

A mérkőzés két teljesen különböző félidőt hozott. Míg az első játékrészben sikerült felvennünk a tempót a németekkel, a fordulás után teljesen elfogytunk, s kiütközött a két válogatott közötti erőkülönbség, amit az is jól mutat, hogy a szünet előtt csupán egy gólt, a szünet után viszont ötöt kaptunk.

„Az első félidő nagyon jó volt abból a szempontból, hogy a németeknek nem sikerült megbontaniuk a védelmünket, kár azért a gólért a 45. percben. A második félidőben kijöttek az egyéni különbségek, a németek feljebb kapcsoltak egy fokozattal, nem bírtuk fizikailag ezt a tempót, ellenfelünk minden szempontból előrébb tart nálunk. Most viszont előre tekintünk, és a román mérkőzésre fókuszálunk, melyet három ponttal szeretnénk zárni” – idézte az MLSZ oldala Rácz Zsófia szövetségi edzőt.

Válogatottunk április 9-én 17.30-kor, Románia ellen játssza Eb-selejtezőjének záró mérkőzését a Telki Edzőközpontban.

U19-es Eb-selejtező, nők
Németország–Magyarország 6–0 (1–0)
Magyarország: Ascher Dóra – Németh Adél, Harmat Sára, Gyánó Lili (Acsádi Petra, 71.), Pintér Tekla (Futaki Fruzsina, 85.) – Nagy Nikolett (Csejtei Emília, 59.), Benke Annamária, Kern Fanni, Vincze Borbála (Molnár Adelina, a szünetben) – Sinka Napsugár (Szarvas Sára, a szünetben), Murár Viktória

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik