Labdarúgás: a 48-szoros válogatott Elek Ákosból sportigazgató lett

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.22. 12:00
Elek Ákos, a Sajóvölgye Focisuli sportigazgatója (facebook.com/SajovolgyeFocisuli)
A borsodi, ózdi születésű, Európa-bajnokságot is megjárt, 48-szoros válogatott labdarúgó, Elek Ákos lett a Sajóvölgye Focisuli sportigazgatója – számolt be róla a boon.hu.

Elek Ákos lett a Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület Tehetségközpont sportigazgatója. A korábbi, válogatott labdarúgó – aki határozatlan idejű szerződést kötött – érkezését szerdán jelentették be a focisuli putnoki székhelyén. 

„Utánpótlás központunk 2017 óta Elek Ákos nevét viseli. Már ekkor beszéltünk arról, hogy tudatosan készül a futballvezetői pályára, nemrégiben 2023-ban elvégezte az MLSZ sportigazgatói képzését, valamint A-licenszes edzői képesítéssel is rendelkezik. Első szerepvállalása szakmai tanácsadóként Pécsett volt, 2022 őszétől, 2023 nyaráig. Nagy öröm számunkra, hogy vele sikerült megerősíteni a stábunkat, feladata lesz, mivel ő Budapesten él, egyesületünk képviselete az országos fórumokon, elsősorban a Magyar Labdarúgó-szövetségben. Ezen kívül heti két-három alkalommal itt lesz nálunk, becsatlakozik az úgynevezett talent képzésbe, ahol a legtehetségesebb utánpótlás-játékosainknak tartunk külön foglalkozásokat. Ennek a szakmai programját Kriston István képzési igazgatóval közösen állítják össze, és végeztetik el a játékosokkal, vagyis aktív edzéseket is fog tartani. Mindemellett ittléte alatt aktív szereplője lesz az adminisztratív és szervezési feladatoknak – nyilatkozta Kádár Zsolt operatív igazgató.


Zsolttal több mint két évtizede ismerjük egymást, ifjúsági koromtól kezdve edzőm volt, majd ő épített be Kazincbarcikán a felnőttcsapatba – fogalmazott az új feladata kapcsán Elek Ákos.A focisuli fejlődését, indulását akkor is végigkövettem, amikor aktív játékos voltam, és mivel Zsoltról a futballról alkotott filozófiánk teljes mértékben megegyezik, nagyon várom a közös munkát. Az alakulás óta óriási fejlődésen ment keresztül a Sajóvölgye Focisuli, közel 30 fős a szakmai stáb – akik közül sokan magas szintű edzői végzettséggel rendelkeznek –, de összesen ötvenhatan dolgoznak a szervezetnél. Ebben részt venni számomra rendkívül nagy felelősséggel bír, és a saját szakmai fejlődésemet is segítheti. Nagy büszkeség számomra, hogy most már nemcsak a nevemet adhatom a putnoki tehetségközponthoz, hanem ezentúl nagyobb szerepet is vállalok a focisuli életében.” 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik