Niké Liga: sorozatban harmadik kassai vereség

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2023.09.27. 22:51
null
Fotó: FC Kosice
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) pótolt találkozóján a Nagyszombat 2844 néző előtt 3–0-ra győzött a Kassa ellen. Az újonc sorozatban harmadszor kapott ki.

Az előző találkozóhoz képest a kassai mester, Anton Soltis több változást eszközölt a kezdőcsapatban, de ennek ellenére nem sikerült megszakítania csapata rossz sorozatát. Először állt a kelet-szlovákiai csapat kapujában Matus Putnocky, pályára lépett a volt gyirmóti középpályás, Varga Péter, s a büntetése lejárása után visszatért Michal Fasko is. A másik oldalon hosszabb időre harcképtelen lett a csapatkapitány Erik Pacinda.

A Nagyszombat aktívabban kezdett, és az 59-szeres szlovák válogatott Michal Duris gólja után már az 5. perctől vezetett. Ugyan kiegyenlített volt a játék, de a hazaiak voltak veszélyesebbek. A vendégek csak egy helyzetet dolgoztak ki, ám Landing Sagna a 40. percben közelről nem találta el a kaput. A szünet után sem javult fel a kassaiak játéka, sőt további két gólt kaptak.

Nehéz napok várnak az újonca, amely csak tizedik, nyolc forduló alatt hét pontot szerzett és már 333 perce nem szereztek gólt. A Kassa legközelebb vasárnap a remek idényt futó Zólyombrézó otthonában lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik