VI. Tolerancia-kupa: felekezetek közötti nemes versengés a futballpályán

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.08.29. 19:20
null
Fotó: Facebook/Mazsihisz
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szervezésében a futballpályákon immár hatodik alkalommal csapnak össze a hazai keresztény és zsidó felekezetek 14 és 10 év alatti ifjú sportolói, hogy baráti versengésen mérkőzzenek meg egymással az országos Tolerancia Kupa keretében – olvasható a Mazsihisz közleményében.

 

A Tolerancia-kupa elnevezésű focitorna létrehozásával az volt a Mazsihisz célja, hogy a különböző felekezetekhez, egyházakhoz tartozó gyerekek a sport révén közelebb kerülhessenek egymáshoz, hiszen a kisközösségek ereje és egymás iránti nyitottsága teszi erőssé magát a nemzeti közösséget is. A Mazsihisz ehhez kíván hozzájárulni a focitorna megrendezésével, amelynek logóját egy 15 éves gyerek tervezte.

„A 2023. szeptember3-i eseményen a Mazsihisz gyerekválogatottján kívül továbbitízcsapat vesz résztmindkét (14év és 10 év alattiak)kategóriában. Jönnek evangélikusok Pilisről és Hartáról, reformátusok Kiskunhalasról és Dunapatajról, katolikusok Berettyóújfaluból, Poroszlóról,Recskről és Sirokról, s ott lesz a Hit Gyülekezete csapata is” – áll a közleményben.

„A bajnoksággal párhuzamosan a gyerekfutballisták szüleinek, családtagjainak, barátainak kínál remek szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget a Mazsihisz Családi Napja, amelyen lesz arcfestés,kézműves foglalkozás, vattacukor-készítés,ugrálóvár és– aRumbiTanház szervezésében – sokféle családi vetélkedő is” – tájékoztat a Mazsihisz.

A felekezetek közötti focitorna mára jelentős rendezvénnyénőtteki magát, amit jelez az is, hogy a közélet olyan ismert személyiségei álltak a kezdeményezés mellé az elmúlt évek során, mintSzalay-BobrovniczkyVince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára,Takács Szabolcs, Magyarország jelenlegiwashingtoni nagykövete,Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. egykori vezérigazgatója, dr.KollarikTamás, a Médiatanács tagjaésSzöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

A Tolerancia-kupa támogatói:a Magyar Honvédség,a25.Zsidó Kulturális Fesztiválés a Budapesti Micro Club (BMC).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik