Női vb: Angliával vívnak meg az ausztrálok a döntőért

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.12. 14:32
null
A Kolumbiát kiejtő Anglia Ausztráliával csap össze a döntőért (Fotó: Getty Images)
Utolsóként az angol válogatott jutott elődöntőbe az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokságon, miután a szigetországiak fordítani tudtak Kolumbia ellen.

 

Ahogy az várható volt, nagy angol fölényt hozott a mérkőzés, de hiába volt Sarina Wiegman együttesének sokkal több helyzete, a vezetést a szünet előtti pillanatokban a dél-amerikaiak szerezték meg: Linda Caicedo passzából Leicy Santos volt eredményes a 44. percben egy mesteri emelés végén (VIDEÓ ITT).

Az első félidő hosszabbítása azonban tartogatott izgalmakat és az 52. percben a Manchester Cityt erősítő Lauren Hemp góljának (VIDEÓ ITT) köszönhetően döntetlennel vonulhattak szünetre a felek.

A játék képe a második félidőben sem változott, az angolok támadásban maradtak, fordítani viszont csak a 63. percben tudtak, amikor Georgia Stanway kiugratása szerencsésen került Alessia Russo elé, aki közelről lőtt a kapu jobb oldalába (VIDEÓ ITT). 2–1

A hajrában a dél-amerikaiak becsülettel próbáltak egyenlíteni, de az angolok jól záró védelmén nem találták a réseket, így Kolumbia csak valamivel kiegyenlítettebbé tudta tenni a statisztikai mutatókat, s 2–1-es vereséget szenvedve búcsúzott.

Az angolok a legjobb négy között Ausztráliával csapnak össze a döntőbe jutásért, míg a másik ágon Spanyolország–Svédország mérkőzést rendeznek.

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, AUSZTRÁLIA, ÚJ-ZÉLAND
NEGYEDDÖNTŐ

Anglia–Kolumbia 2–1 (Hemp 45+7., Russo 63., ill. L. Santos 44.)

KORÁBBAN
Ausztrália–Franciaország 0–0 tizenegyesekkel 7–6
Spanyolország–Hollandia 2–1 hosszabbítás után
Svédország–Japán 2–1

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Augusztus 15., kedd
10.00:
Spanyolország–Svédország
12.00: Ausztrália–Anglia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik