Női labdarúgó-vb: nem bírt a hollandokkal a címvédő amerikai válogatott

Vágólapra másolva!
2023.07.27. 06:01
null
Nem bírtak egymással (Fotó: Getty Images)
A történelmi triplázásra készülő amerikai válogatott 1–1-es döntetlent játszott a holland csapattal az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokság csütörtöki játéknapján.

 

Az 1. fordulóban mindkét együttes nyert, az amerikaiak 3–0-ra legyőzték Vietnamot, míg a hollandok 1–0-ra megverték a portugálokat, így a mostani összecsapáson a csoportelsőség is eldőlhetett volna. Az európai együttes a 17. percben szerzett vezetést, a rivális a 62. percben egyenlített.

A sportágban még sosem fordult elő – sem férfi, sem női vonalon –, hogy egy válogatott sorozatban három világbajnoki címet szerezzen. A futball egyetlen háromszoros világbajnoka a brazil Pelé, de a nőknél nincs ilyen játékos. Most viszont ha a legnagyobb favoritnak tartott Egyesült Államok ismét diadalmaskodik, akkor öten is csatlakoznak a tavaly elhunyt Fekete Gyöngyszemhez. A támadó Megan Rapinoe és Alex Morgan mellett a középpályás Julie Ertz, a védő Kelley O'Hara és a kapus Alyssa Naeher írhat sporttörténelmet a triplázással.

NŐI LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, AUSZTRÁLIA ÉS ÚJ-ZÉLAND
E-csoport, 2. forduló:

Egyesült Államok–Hollandia 1–1

Később
9.30:
Portugália–Vietnam

B-csoport, 2. forduló:
12.00:
Ausztrália–Nigéria

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik