Videó: „Tajvan nem Kína?” – Messit feltartóztatták a határőrök Pekingben

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.14. 12:13
null
Messi a landolás után még mosolygott, aztán szembesítették az igazsággal (Fotó: Getty Images)
Mint arról múlt szombaton beszámoltunk, nagy lelkesedéssel köszöntötték a szurkolók Pekingben Lionel Messit, aki egy felkészülési labdarúgó-mérkőzésre érkezett az országba. Most bejárja egy felvétel a közösségi oldalakat, amelyből kiderült, hogy nem ment zökkenőmentesen a beengedése – hívta fel a figyelmet a Mirror.

 

A világbajnoki címvédő argentinok csütörtökön Ausztráliával mérkőznek meg Pekingben felkészülési meccsen. Lionel Messi a múlt hétvégén magánrepülővel érkezett meg a kínai fővárosba (többek között Ángel Di María is vele utazott), de a határőrök feltartóztatták őt.


A kínai sajtó szerint a hétszeres aranylabdás labdarúgó nem az argentin, hanem a spanyol útlevelét hozta magával, és ebben nem szerepelt érvényes kínai vízum. Messi ugyanis azt hitte, hogy a Tajvanra érvényes spanyol útlevelével Kínába is beléphet, de tévedett. „Tajvan nem Kína?” – idézte az argentint a Mirror.


A jelentések szerint két órán tartott, amíg az érvényes dokumentumot kiállították a részére. Messi egyébként ezt megelőzően már hatszor is járt Pekingben, 2008-ban például Argentínával olimpiai elsőséget ünnepelhetett.

Természetesen itt is óriási rajongótábora van, így ezúttal is rengetegen várták őt a reptéren.

SZURKOLÓK A PEKINGI REPTÉREN MESSIRE VÁRVA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik