NL: Hiányoznak a nagyszerű csatárok – Mancini

Vágólapra másolva!
2023.06.16. 07:54
null
Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya reméli, hogy az ifjúsági csapatokból hamarosan a felnőttek közé is belépnek a tehetséges csatárok (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról beszámoltunk, Spanyolország 2–1-re megverte Olaszországot a Nemzetek Ligája elődöntőjében. Luis de la Fuente a győzelem ellenére továbbra is lát problémákat a spanyolok játékában, míg Roberto Mancini szerint az olaszoknak nincs igazán jó csatáruk. A mérkőzés legjobbjának megválasztott Rodri szerint fontos, hogy megszakítsák a régóta tartó trófeamentes időszakot.

Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzést követően gratulált az ellenfélnek. „A spanyolok megérdemelték a győzelmet, még akkor is, ha későn lőttek gólt. Az, hogy taktikailag a megszokottól kissé eltérő módon játszottunk, valószínűleg a végén a vesztünkbe került. A kelleténél jobban visszaesett a csapat teljesítménye.”

„Jelen pillanatban számos nagyszerű középpályásunk és védőnk van, de hiányoznak a nagyszerű csatárok. Remélem, hogy a jövőben az ifjúsági csapatok játékosai előrébb tudnak lépni” – mondta Mancini.

„Ez a futball szépsége, mindig sok az érzelem. Néhányszor közel jártam a góloz, de nem jött össze” – mondta Davide Frattesi, az olaszok középpályása az UEFA honlapjának. Csapattársának, Francesco Acerbinek van ötlete, miben lehet fejlődni: „A csapat erős, de hiányzik a szórakozás és a könnyedség a játékból.” Ehhez csatlakozott Gianluigi Donnarumma, az olaszok kapusa is, aki szerint vissza kell szerezni a lelkesedésüket és a fókuszt.

Jesús Navas, a spanyolok hátvédje büszke volt a csapatra. „Nagyon keményen dolgoztunk ezért. A második félidőben átvettük az irányítást. Nagyon szoros és kiegyensúlyozott volt, de mi jobban kezeltük a labdát, és lehetőségeket alakítottunk ki. A hozzáállásunk is remek volt.”

A mérkőzés legjobbjának megválasztott Rodri kiemelte, hogy jól kezdték a meccset, s bár a büntető megzavarta őket, nem adták fel. „Most az a legfontosabb, hogy megnyerjük a trófeát. Hosszú ideje nem nyertünk trófeát. Nem szabad, hogy elszalasszuk ezt az egyedülálló lehetőséget” – foglalta össze a célokat Rodri.

Luis de la Fuente, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya is elégedett és büszke volt a győzelem után. „A játékosok szó szerint betartották az utasításokat. A skóciai vereségről azt mondtam, hogy láttam olyan dolgokat, amelyek tetszettek. De szükségünk volt edzésekre, időre. Még ma is látok javítanivalót.” A debütáló Le Normandról is szót ejtett a 61 éves edző. „Remek a karaktere, és szuper nyugodt hozzáállása van. Kézzel ért labdába és az büntetőt ért, ez egy teszt, de a hozzáállásán nem változtatott.”

NEMZETEK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
Spanyolország–Olaszország 2–1(1–1)
Enschede,Twente-stadion,30 000néző.Vezette:Vincic (szlovén)
SPANYOLORSZÁG:Unai Simón – Jesús Navas, Le Normand, Laporte, Jordi Alba – Rodri, Merino (Fabián Ruiz, 74.) – Rodrigo Moreno (Asensio, a szünetben), Gavi (Canales, 68.), Yéremi Pino (Ansu Fati, 74.) – Morata (Joselu, 84.).Szövetségi kapitány:Luis de la Fuente
OLASZORSZÁG:G.Donnarumma – Tolói, Bonucci (Darmian, a szünetben), Acerbi – Di Lorenzo, Frattesi (Verratti, 76.), Jorginho (Cristante, 61.), Barella, Spinazzola (Dimarco, a szünetben) – Zaniolo, Immobile (F. Chiesa, 60.).Szövetségi kapitány:Roberto Mancini
Gólszerző:Yéremi Pino (3.), Joselu (88.), ill. Immobile (11. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik