Labdarúgás: Ilyen átfogó könyvsorozat kiadására ritkán kerül sor – Csányi Sándor

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 16:15
Háromezer-nyolcszáz oldal elsőre soknak hangzik, a szerzőknek mégis az okozta a legnagyobb fejtőrést, hogy mit hagyjanak ki A világ labdarúgásának története című ötkötetes alapműből. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyen átfogó könyvsorozat kiadására ritkán kerül sor, míg Szöllősi György azt emelte ki a köteteket bemutató sajtótájékoztatón, hogy a sportkönyvkiadás aranykorát éljük. 

„Háromezet-ötszáz oldalon A magyar labdarúgás történetét már kiadták, most öt kötetben A világ labdarúgásának története jelenik meg. Ez egy kivételes esemény, hiszen sok sporttémájú könyv jelenik meg, de ilyen terjedelemben, ilyen átfogó könyvsorozat kiadására ritkán kerül sor” – méltatta aB. Bába Éva, Dénes Tamás és Sándor Mihály által megírt köteteket Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, majd megosztott egy személyes történetet a hallgatósággal, rávilágítva a 3800-as oldalas könyvsorozat jelentőségére.

Dénes Tamás, Szepesi-díjas sportújságíró, futballtörténész, korábbi Nemzeti Sport-főszerkesztő azzal kezdte a kötetek bemutatását, hogy bármilyen hihetetlen, de az okozta a szerzőknek a legnagyobb fejtörést, hogy mit hagyjanak ki, hiszen elképesztő a futball története.

„Ez nem az a könyv, amit az ember odatesz az ágya mellé, és egyvégtében végigolvassa. Ezeket a könyveket akkor forgatja valaki, ha szeretné jobban megismerni a világfutball történelmét” – írta le röviden a kötetsorozatot.

A keddi sajtótájékoztató beszélgetését Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnöke moderálta. Csányi Sándorhoz hasonlóan ő is kiemelte, a sportkönyvkiadás az aranykorát éli az elmúlt években, melyek során a Nagy Béla-program keretében több mint száz, sport témájú kötet látott napvilágot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik