Videó: szurkolói rendbontás miatt tíz perc után félbeszakadt az Ajax meccse

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.15. 14:27
null
Biztonsági őrök teperték le a pályára rontó groningeni ultrát (Fotó: Getty Images)
Mindössze tíz percig tartott a Groningen–Ajax találkozó a holland élvonal (Eredivisie) 32. fordulójában, a vasárnapi ütközetet mindössze tíz perc játékidő után félbe kellett szakítani a hazai szurkolók ismétlődő rendbontásai miatt.

A mérkőzést már a hatodik percben félbeszakították, amikor a már biztos kieső – és ezzel az élvonaltól 23 évad után búcsúzó – Groningen ultrái füstbombákat dobtak a játéktérre, majd egy szurkoló beszaladt a pályára egy, a klubvezetés lemondását követelő molinóval. A játékosok némi idő után visszatértek a pályára, de a játék újra kezdése után tíz perccel újabb füstbombák landoltak a pályán, a játékvezető ekkor döntött – az új szabályok értelmében – a mérkőzés végleges felfüggesztése mellett.


A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) azóta közölte, hogy a mérkőzést kedden 15 órás kezdettel folytatják, értelemszerűen zárt kapuk mögött, az Ajax pedig Twitteren tudatta a mérkőzésre kilátogató szurkolóival, hogy kifizeti a belépőiket.

 

A holland szövetség egyébként azután szigorította a szurkolói rendbontásokkal kapcsolatos szabályzatá, hogy áprilisban a Feyenoord–Ajax kupaelődöntőn a hazai ultrák egy öngyújtóval fejbe dobták az amszterdami csapat középpályását, Davy Klaassent. A holland ultracsoportok nem vették jó néven az intézkedést, csak a legutóbbi fordulóban négy mérkőzést is félbeszakítottak a szurkolói rendbontások miatt, de ezek közül csak a fent említett találkozót nem sikerült végigjátszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik