1. HNL: Moniz a DVTK korábbi mesterét válthatja a Slaven Belupo kispadján

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.12. 10:24
null
A horvát csapat vezetőit lenyűgözte Ricardo Moniz önéletrajza (Fotó: Szabó Miklós)
A Sportske Novosti több megbízható forrására hivatkozva arról ír, hogy a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokságban (1. HNL) szereplő Slaven Belupótól hamarosan távozó korábbi DVTK-mestert, Zoran Zekicet a Zalaegerszegtől április 24-én menesztett Ricardo Moniz válthatja a kispadon.

 

Szintén sajtóhírek szólnak arról, hogy a 2021-ben a Diósgyőrt vezető Zoran Zekic június 30-ig marad a klub alkalmazásában, az első számú jelölt a helyére Ricardo Moniz, akinek az életrajza lenyűgözte a Slaven Belupo vezetőségét (dolgozott a Red Bull Salzburgban, továbbá vezetett angol, dán, holland, lengyel, magyar, német és szlovák csapatot). A horvát lap kiemeli, Moniz csapatait a magas intenzitású játék és letámadás jellemzi. Ő lehet a Slaven Belupo történetének első külföldi vezetőedzője.

A Slaven Belupo 33 fordulót követően a 7. helyen áll a tízcsapatos horvát élvonalban, ebben az idényben 10 győzelmet, 11 döntetlent és 12 vereséget jegyez.

A korábban a Ferencvárosnál is dolgozó 58 éves Moniz tavaly júliusban lett a ZTE vezetőedzője. Öt Magyar Kupa-meccsen és 28 bajnokin volt a csapat vezetőedzője, ősszel, egy eltiltás miatt négy bajnokin nem ő dirigálta a csapatot. Azokkal együtt 32 tétmeccsen volt az alakulat szakvezetője, ezekből 13-at nyert meg hét döntetlen és 12 vereség mellett. A bajnokságban csak nyolcszor nyertek a zalaiak, hét döntetlen és 13 vereség mellett, a tabellán április 24-én 28 meccs után a 9. helyen álltak, mindössze három ponttal előzték meg a 11., akkor még kieső helyen álló Honvédot. A Magyar Kupában a Kaposvár, a Kazincbarcika, a Békéscsaba, a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia kiejtésével jutottak a Budafok elleni a május 3-i döntőbe, amelyben már nem Moniz, hanem Boér Gábor irányította, s vezette győzelemre a Zalaegerszeget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik