Hollandia: ápolóként dolgozik a Real korábbi holland válogatottja

Vágólapra másolva!
2023.04.05. 13:57
null
Drenthe a világ egy egészen más oldalát is megismerte ápolóként (Fotó: nos.nl)
Royston Drenthe korábbi egyszeres holland válogatott középpályás először még 2016-ban jelentette be visszavonulását, majd zenei karrierrel próbálkozott, s ugyan másfél év múlva visszatért, a profi futballtól mára eltávolodott. Jelenleg a holland harmadosztályú Kozakken Boys labdarúgója, s mellette az egészségügyben helyezkedett el: ápolóként többek között demenciával diagnosztizált betegekkel foglalkozik.

Royston Drenthe 2006-ban,19 évesen robbant be a Feyenoordnál a nemzetközi futballvilágba, s hamar a Real Madridnál találta magát, ahol 2012-ig öt éven át szerepelt, ám a kezdőben nem igazán tudott gyökeret verni, s az utolsó két évében már kölcsönadták, majd évenként új csapatba került. Megfordult többek között az orosz Alanyija Vlagyikavkaznál, az angol Readingnél és Sheffield Wednesdaynél, a török Kayseri Erciyesspornál, majd 2016-ban bejelentette visszavonulását

A másfél éves önkéntes szünete alatt többek között rapzenei karriert szeretett volna indítani, ám végül ismét a futballpályán kötött ki, a holland másodosztályú Sparta Rotterdamnél húzott újra stoplist, hogy aztán a harmadosztályú Kozakken Boysnál töltött két idény után Spanyolországban előbb a negyedosztályú Racing Murcia, majd a városi rivális, szintén negyedosztályú Real Murcia játékosa legyen.

Végül tavaly év végén tért vissza a Kozakkenhez, ami mellett civil munkát is vállalt: jelenleg egy demenciában szenvedő betegekkel foglalkozó intézményben dolgozik ápolóként.

„A családomban mindig is sokan dolgoztak az egészségügyben. Édesanyám és nagynéném jelenleg is ápoló. Néhány éve úgy gondoltam, miért ne végezzem el én is a megfelelő képzéseket és nézzem meg, milyen egy »rendes« munkahelyen dolgozni. Kíváncsi voltam, vajon, milyen hatással lesz ez rám. Ma már állítom, segített jobb emberré válni, már látom a világnak egy egészen más oldalát is, és ez segít, hogy a társadalom hasznosabb tagjának érezzem magam” – idézte Drenthét a történetéről beszámoló NOS című holland lap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik