UTA: néhány szurkoló a magyar bajnokságba vinné az Aradot

Vágólapra másolva!
2023.03.05. 16:32
null
Mészár Sándor (Fotó: Török Attila)
A román labdarúgó-bajnokságban kieső helyen álló UTA Aradot vezető Mészár Sándor azt nyilatkozta a bajnok CFR ellen 2–1-re elvesztett mérkőzés után, hogy egyes szurkolók már a klub magyar bajnokságba költöztetését kérték tőle. Egy szurkolói csoport szerint azonban ez nem igaz, a vezetőség csak el akarja hárítani a felelősséget.

 

Mészár a Fanatik portálnak nyilatkozta, az UTA-t sújtó játékvezetői tévedésék miatt egyre többen kérik tőle, hogy a klub váljon ki a román szövetségből.

„Nehéz Bukaresttől távolinak lenni... Nincsenek fegyvereink az ilyen harcok megvívására, és ezért, sajnos, szenved a csodálatos közönségünk. Minden mérkőzés után többtucatnyi üzenetet kapok, hogy a jégkorongcsapatok mintájára iratkozzunk át a magyar bajnokságba, mert ez így már nem mehet tovább” – mondta Mészár.

Az UTA szurkolói egyesülete (SCU) szerint csak félrevezetésről van szó, szerintük a kialakult helyzet miatt a klub vezetősége okolható. A román bajnokság elhagyása nem megoldás, ráadásul a nemzetközi szabályok nem is adnak lehetőséget arra, hogy ugyanazt megtegyék, mint a jégkorongban.

Mészár Sándor és az aradi szurkolók konflistusa tavaly nyárra nyúlik vissza, miután a klubvezető elutasította egy bukaresti befektetőkből álló csoport ajánlatát a klub megvásárlására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik