Ukrajna: itt az új kapitány, de amint tudják, leváltják Rebrovra

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.03.01. 18:55
null
Még mindig bízik abban az ukrán szövetség, hogy Rebrov lesz a kapitány, most viszont kinevezték a posztra Ruszlan Rotant (Fotó: AFP, NS-montázs)
Az Ukrán Labdarúgó-szövetség továbbra is szeretné, ha Szerhij Rebrov lenne a válogatott szövetségi kapitánya. Mivel közeledik a csapat következő meccse, ismét átmeneti kapitányt neveztek ki: Ruszlan Rotan megbízatása addig szól, amíg keleti szomszédunknál meg nem állapodnak a korábban a Ferencvárost, jelenleg pedig az Arab Emírségek élvonalában szereplő Al-Aint irányító edzővel.


Már egy jó ideje keresték az új szövetségi kapitányt az ukrán labdarúgó-válogatott élére: a 2021 májusában átmenetileg kinevezett Olekszandr Petrakov az év elejével távozott az örmény nemzeti csapat élére. Mivel keleti szomszédunk március 26-án Eb-selejtezőt játszik Angliában, már nagyon ketyegett az óra. Az ukrán szövetségnél továbbra is Szerhij Rebrov az első számú kiszemelt, a legendás játékossal azonban egyelőre nem tudtak megállapodni, így ismét ideiglenes kapitány megbízásáról döntöttek.

A Rebrov érkezéséig irányító trénert házon belül találta meg az ukrán szövetség a korábbi százszoros válogatott, az U21-es csapatot és az FK Olekszandriját is irányító Ruszlan Rotan személyében, aki a Wembleyben mutatkozhat be a háború sújtotta ország válogatottjának kispadján.

Az ukránok közölték: Rebrovval a 2024-es Európa-bajnokság, opcionálisan pedig a 2026-os világbajnokság végéig tartó szerződésről tárgyalnak – amíg nem sikerül tető alá hozni a megállapodást, addig irányít Rotan.

Ukrajna a C-csoportban Anglia mellett Olaszország, Észak-Macedónia és Málta ellen próbálja kivívni a részvételt a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik