Női vb: felháborodást keltett, hogy egy szupermodell lett a nagykövet

Vágólapra másolva!
2023.03.02. 16:37
null
Adriana Lima és Gianni Infantino (Fotó: instagram.com/adrianalima)
Mint ismert, a női labdarúgó-világbajnokság július 20-án kezdődik Aucklandben, a társházigazda Új-Zéland Norvégia elleni mérkőzésével. A FIFA a napokban bejelentette, hogy a brazil szupermodell, Adriana Lima a nemzetközi szövetség globális szurkolói nagykövete lett. Ez a döntés sokaknál kiverte a biztosítékot – írja a The Guardian.

A korábbi ausztrál játékost és szövetségi kapitányt, Moya Doddot sokkolta a hír, szerinte ez egy rossz üzenet, ugyanis nem segíti azt a törekvésüket, hogy a nők a férfiakhoz hasonló bánásmódban részesüljenek, valamint nem érti, hogy a szupermodell milyen értékeket fog közvetíteni a FIFA nagyköveteként az embereknek a női világbajnokságon.

A Women Sport Australia, amely a sportban a nemek közötti egyenlőségért küzd, szerint is hibás döntés voltAdriana Lima nagyköveti kinevezése, sokkal inkább egy olyan futballistát kellett volna, aki részt vesz a vb-n.

„Ha Cristiano Ronaldót láthatjuk a férfiak tornáját népszerűsítő posztereken, akkor a hölgyek esetében miért egy szupermodellre esik a választás, amikor nyugodtan választhatnák Megan Rapinoe-t, Sam Kerrt vagy olyasvalakit, akit nemzetközileg is elismernek?”

Benita Mersiades, aki korábban a Football Australia vállalati ügyekért felelős vezetője volt, úgy fogalmazott, hogy egyes drukkerek körében népszerű lehet majd Adriana Lima, ugyanakkor a világbajnokság kapcsán teljesen irreleváns az ő megjelenése. Hozzátette, hogy a FIFA semmit sem változott és eltávolodott a szurkolóktól.

„Amikor találkoznak Adrianával, azonnal érezni fogják azt a melegségét és kedvességet, ami árad belőle. Ő nyitott és szenvedélyes a futball iránt. Éli és lélegzi a játékunkat. Ezért lehet nagyszerű kapcsolat a FIFA és a szurkolók között világszerte” – jelentette ki Gianni Infantino, a FIFA elnöke.

„Rendkívül szerény környezetből származom, és nagy futballrajongó vagyok. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a FIFA engem választott meg az első globális rajongói nagykövetnek, és hogy ilyen lehetőséget kaptam arra, hogy a szurkolók még közelebb kerüljenek a játékhoz” – örömködött Adriana Lima.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik