Hollandia: nem vesz részt tárgyalásán a gyilkossági kísérlettel gyanúsított válogatott labdarúgó

Vágólapra másolva!
2023.03.02. 12:12
null
Quincy Promes nem vesz részt tárgyalásán (Fotó: Getty Images)
Nem vesz részt az ellene indított tárgyaláson a gyilkossági kísérlettel megvádolt 50-szeres holland válogatott labdarúgó, Quincy Promes, mert attól fél, hogy ha hazatér, letartóztatnák, s emiatt klubja, az orosz Szpartak Moszkva felbontaná szerződését – írta meg az ad.nl.

Promes ügyvédje csütörtökön arról tájékoztatta az amszterdami bíróságot, hogy védence nem lesz ott a tárgyaláson, mert „szerződéses kötelezettségei vannak klubjánál”.

„Nem jutottunk megegyezésre az ügyészséggel a tárgyaláson. Le akarják tartóztatni, amikor Hollandiába érkezik és bár úgy gondoljuk, hogy gyorsan be tudjuk bizonyítani, hogy ez nem indokolt, de fennáll a veszélye, hogy hosszabb ideig, legalább néhány hétig fogva tartják, így nem teljesíti kötelezettségeit a Szpartak felé és ez a szerződésébe kerülhet” – fogalmazott Robert Malewicz, Promes ügyvédje.

A holland válogatott labdarúgót a hírek szerint 2020 decemberében tartóztatták le, mert júniusban késsel megsebesítette unokatestvérét egy családi partin. Az akkor még az Ajaxot erősítő Promest két napra fogva tartották „késelésben való részvétel” miatt, majd a lehallgatott telefonbeszélgetésekből már az derült ki, hogy a labdarúgó szándékosan támadta meg rokonát, aki súlyos sérülései ellenére szerencsére életben maradt, a bíróság pedig emberölési kísérletre, aztán gyilkossági kísérletre módosította a vádat.

„De az is lehetséges, hogy a meghallgatáson részt vevő tiszt egyszerű támadásra mérsékli a vádat” – jegyezte meg Robert Malewicz.

Az eset után Promes 2021-ben tért vissza az orosz Szpartak Moszkvához (melynek 2014 és 2018 között már labdarúgója volt), amikor az oroszok még kiadhatták volna őt, de az ukrajnai háború miatt ez már aligha lehetséges – jegyzi meg az ad.nl, amely arról is beszámolt, Promes videokapcsolaton keresztül sem vesz részt tárgyalásán.

„Az üggyel pénteken foglalkoznak, de a bíró nem tehet fel kérdéseket Promesnak, így az ügyvédje beszél helyette” – mondta az amszterdami bíróság szóvivője.

A lap azt is megírta, hogy Promes nevét néhány nagyobb drogügyletben is megemlítették, amelyekbe állítólag pénzt fektetett be, ám ezt tagadja a válogatott labdarúgó. Ebben az ügyben még tart a nyomozás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik