Világfutball: újraépítik a hírhedt indonéziai stadiont, marad az U20-as vb-rendezés

Vágólapra másolva!
2022.10.18. 14:52
null
Lebontják és újraépítik a hírhedt indonéziai stadiont (Fotó: Getty Images)
Címkék
Lebontják és újraépítik a hónap elején történt indonéziai stadionkatasztrófa helyszínét, az országban jövőre sorra kerülő U20-as labdarúgó-világbajnokság lebonyolítása ugyanakkor nincs veszélyben – írja az MTI.

A Malang városában található Kanjuruhan Stadionban október 2-án egy mérkőzés után a szurkolók elözönlötték a pályát, a zavargások miatt a rohamrendőrség könnygázt vetett be, s az emiatt kitört pánikban legalább 130-an meghaltak. Joko Widodo, a délkelet-ázsiai ország kormányfője közölte, hogy lebontják az arénát, és a helyére egy új, modern létesítmény kerül.

A miniszterelnökkel folytatott egyeztetést követően Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke bejelentette, hogy a világszervezet irodát nyit Indonéziában, amely az ottani futball átalakítását hivatott felügyelni. Ez főként a stadionok üzemeltetésére, a szurkolói magatartásra és az infrastruktúra fejlesztésére vonatkozik.

A FIFA vezetője kifejtette, a 2023 májusában és júniusában sorra kerülő korosztályos vb-hez tíz ultramodern és zökkenőmentesen működő aréna szükséges. A világbajnokságot eredetileg 2021-ben kellett volna megrendezni, ám a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik