Sportrádió: Úgy néztem Szepesire, mint a Jóistenre – Dénes Tamás

Vágólapra másolva!
2022.09.19. 12:45
null
Dénes Tamás átveszi a díjat Mezey Györgytől (Fotó: Földi Imre)
Mint arról a Nemzeti Sport is beszámolt, az idén Dénes Tamás kapta meg a Szepesi-díjat. A korábban lapunk főszerkesztői posztját is betöltő sportújságíró, futballtörténész a Sportrádió Hazafutás című műsorában Lantos Gábor kérdéseire válaszolva beszélt arról, mit jelent neki a díj, továbbá szót ejtett Szepesi György munkásságáról, a pályatársakról, saját pályafutása kezdetéről, a sportújságírói munka egykori és mai sajátosságairól.

 

Dénes Tamás a Szepesi-díjról:
(Hogy meglepte-e a kitüntetés?) Igen, meglepett, persze, hogy meglepett, mert egy kitüntetésre sohasem lehet számítani. Egy kitüntetés mindig megtiszteltetés, és ami a legfontosabb a számomra, hogy visszajelzés a szakmai munkámra. Van egy belső értékrended, ami szerint végzed a munkádat, ebből nem engedsz, de hazugság lenne azt mondani, hogy nem esik jól, hogy ha azt mások is elismerik. Nekem ez egy életműdíj.”

Dénes Tamás Szepesi Györgyről:
„Röviden úgy definiálhatom a kapcsolatunkat, hogy úgy néztem fel rá, mint a Jóistenre. A legnagyobb tisztelet hangján mindig elmondom vele kapcsolatban, hogy valamelyik évfordulón, karácsonykor
leadták a tévében az évszázad mérkőzését. Úgy adta le a tévé, hogy a képek alá szerkesztették az eredeti rádióközvetítést. (Szepesi) értelemszerűen úgy közvetített, hogy fogalma sem volt arról, hogy egyszer valaki majd látja is, amiről beszél. És nem hibázott… Mindig érezted a közvetítéseiben, hogy rajong a sportolókért… Vele kapcsolatban csak azért fogalmazom meg nagyon nehezen, hogy ő volt a non plus ultra, mert nálam Novotny Zoltán is ott van…, bár ha Zolit kérdezik, biztosan mondaná, hogy Szepesi sokkal jobb nála.”

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik